Seksi & Parisuhde

Nyt se on tutkittu! Tämä ikivanha sanonta vaimoista pitää todella paikkansa

Julkaistu:

Onni
Vanhan sanonnan mukaan koko perhe on onnellinen, jos äiti on onnellinen. Rutgersin yliopiston tutkimuksen mukaan asia on tismalleen näin.
Asiasta uutisoi Sciencedaily-sivusto. Rutgersin yliopiston tutkimustulosten mukaan vaimon mieliala vaikuttaa eniten parisuhteeseen. Tutkimuksen toteuttaneen sosiologian laitoksen professori Deborah Carin mukaan onnelliset vaimot tekevät enemmän miehensä hyväksi ja näin ollen mieskin pysyy tyytyväisenä.

Tutkijat analysoivat 349 pariskuntaa, joista ainakin toinen oli 60-vuotias tai sitä vanhempi. Keskimäärin pariskunnat olivat olleet naimisissa 39 vuotta. Heitä pyydettiin pitämään päiväkirjaa siitä, kuinka onnellisia he olivat.Molemmat sukupuolet olivat suunnilleen yhtä tyytyväisiä elämäänsä, mutta miehet kertoivat olevansa hieman keskimääräistä onnellisempia avioliitossaan kuin naiset. Jos nainen oli onneton avioliitossaan, se näkyi merkittävästi miehen onnellisuudessa.

- Onneton vaimo puhuu asiasta ja haastaa riitaa ja se saattaa vaikuttaa aviomieheen, Car toteaa.

Mies taas ei valita juuri ääneen, mikäli ei ole tyytyväinen, joten se ei myöskään vaikuta vaimon mielialaan niin paljon. Tutkimus julkaistaan lokakuun Journal of Marriage and Family -julkaisussa.

Nainen, mikä tekee sinut onnelliseksi parisuhteessa? Mies, miten pidät vaimosi tyytyväisenä? Entä mitä itse tarvitset? Keskustele!

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt