Tämän vuoksi vanhemman naisen ja nuoren miehen seksisuhde toimii - jopa paremmin kuin nuorempien kanssa! - Seksi & Parisuhde - Ilta-Sanomat

Tämän vuoksi vanhemman naisen ja nuoren miehen seksisuhde toimii - jopa paremmin kuin nuorempien kanssa!

Nuori mies ja vanhempi nainen voivat sopia hyvin yhteen.

3.7.2014 11:48

Nuoremman miehen ja vanhemman naisen parisuhde herättää usein hämmennystä. Puuma mielletään usein kehdonryöstäjäksi. Seksuaalisilta tarpeiltaan he saattavat hyvinkin sopia yhteen. Asiantuntija muistuttaa, että ikäero voi myös rikastuttaa elämää.

Vanhemman miehen ja nuoremman naisen väliset suhteet ovat olleet kautta aikain arkisia, mutta kun nuorempi mies ja vanhempi nainen lyövät hynttyyt yhteen, suhde herättää sen sijaan yhä usein hämmennystä ympäristössään.

– Nuorempien miesten ja vanhempien naisten – aivan kuten vanhempien miesten ja nuorempien naisten - on kuitenkin todettu sopivan seksuaalisilta tarpeiltaan hyvin juuri toisilleen, Väestöliiton kliininen seksologi, psykoterapeutti Tarja Santalahti sanoo.

Santalahti näkee vanhemman naisen ja nuoremman miehen välisissä suhteissa paljon mahdollisuuksia muutenkin kuin seksuaalisella tasolla.

– Voi olla, että varsinkaan nuoret miehet eivät ole tunteneet oloaan varmoiksi itseään yhä etsivien, oman ikäistensä naisten kanssa. Ainakin vanhempien naisten ja nuorempien miesten välisissä suhteissa molemmat löytävät elämäänsä niin uusia ulottuvuuksia kuin todennäköisesti uusia sosiaalisia piirejäkin, Santalahti kuvaa elämän rikastumista.

Se, että nuorempien miesten ja iäkkäämpien naisten väliset suhteet eivät ole ulkopuolisten silmissä samalla viivalla kuin iäkkäämpien miesten ja nuorempien naisten suhteet, johtuu niin kulttuurista kuin historiallisista seikoista.

– Miehistä on totuttu ajattelemaan, että he ovat vain viriilejä, jos heillä on viisi-kuusikymppisinä itseään kolmekymmentä vuotta nuorempi vaimo. Naiset taas saavat kuulla vastaavassa tilanteessa kovaakin kritiikkiä ja heitä voidaan pitää suurin piirtein kehdonryöstäjinä, Tarja Santalahti kuvaa.

Väestöliiton seksuaaliterveysklinikan terapeutti tietää toki, että suhde nuoreen mieheen voi edustaa naiselle myös pakoa omasta, vanhenevasta itsestä. Vastaavaa tapahtuu kuitenkin joissain vanhempien miesten ja nuorten naisten välisissä suhteissakin.

Santalahti kertoo kohdanneensa työssään nuorempi mies, vanhempi nainen -pareja, joiden on ollut taisteltava niin omien vanhempiensa kuin sukulaistensa hyväksynnän saadakseen.

– Olen nähnyt sitäkin, että esimerkiksi toisen osapuolen jo aikuistuneet lapset ovat onnistuneet erottamaan parin toisistaan, Santalahti sanoo.

Hän uskoo, että vanhempien naisten ja nuorempien miesten väliset parisuhteet kuitenkin keskimäärin vain vahvistuvat, jos parit ovat joutuneet ensinnä taistelemaan ympäristön asenteita vastaan.

– He ovat voineet löytää toisistaan sellaista, mitä eivät ole koskaan aiemmin tavoittaneet. Ulkopuolisille pari voi vain todeta, että tämä on meidän rakkautta – ei sitä tarvitse sen enempää selitellä.

Santalahti muistuttaa, että ihminen rakastuu aina ihmiseen, eikä tämän ikään.

– Toki vanhemmalta naiselta ja nuorelta mieheltä vaaditaan suhteen alkuvaiheessa kansalaisrohkeutta siinä mielessä, uskaltavatko he edetä suhteessaan pystypäin. Jos toiseen haluaa sitoutua, ulkopuoliset esteet ovat raivattavissa.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?