IS:n suuri seksikysely paljastaa: Näin suomalaiset harrastavat seksiä! - Seksi & Parisuhde - Ilta-Sanomat

IS:n suuri seksikysely paljastaa: Näin suomalaiset harrastavat seksiä!

Julkaistu: 30.6.2014 10:05

Kuinka usein suomalaiset harrastavat seksiä? Missä? Mihin aikaan päivästä? IS selvitti.

Lukijat vastasivat IS:n verkkosivuilla julkaistuun suureen seksikyselyyn.

Kyselyyn vastasi peräti 12 082 lukijaa.

Kyselyn perusteella suomalaisten seksielämä on melko vilkasta: enemmistö vastaajista, 45 prosenttia naisista ja 37 prosenttia miehistä, harrastaa seksiä 2-5 kertaa viikossa.

Eniten seksiä harrastivat parisuhteessa olevat 18-24-vuotiaat nuoret aikuiset.

Ylipäätään seurustelevista peräti 53 prosenttia, kihloissa olevista 47 prosenttia ja naimissa olevista 36 prosenttia ilmoittaa harrastavansa seksiä 2-5 kertaa viikossa. Sinkuista vain vajaa 18 prosenttia ilmoittaa samoin.

19 prosenttia vastaajista heiluttaa peittoa kerran viikossa, 13 prosenttia kerran kuukaudessa ja 11 prosenttia harvemmin kuin kerran kuussa.

Varsinaisia supersekstaajiakin löytyi: viisi prosenttia painii vällyissä useammin kuin kerran päivässä ja lähes seitsemän prosenttia päivittäin.

Neljä prosenttia vastaajista ei harrastanut seksiä ollenkaan.

Seksiä eniten parisuhteessa olevilla

Viralliset tutkimukset tukevat IS:n kyselyn vastauksia. Väestöliiton tutkimusprofessori Osmo Kontulan viimeisimmän, vuonna 2007 tehdyn tutkimuksen mukaan eniten seksiä on parisuhteessa olevilla ja etenkin niillä, jotka asuvat vielä erillisissä osoitteissa. He harrastavat seksiä keskimäärin seitsemän kertaa kuukaudessa.

Avoliitossa olevat harrastavat seksiä kuusi kertaa kuukaudessa ja naimisissa olevat 4-5 kertaa kuukaudessa. Sinkuilla seksi on kovin vähäistä, harvemmin kuin kerran kuukaudessa. Tämä johtuu siitä, ettei heillä ole vakituista kumppania.

Ikäryhmittäin tarkasteltuna eniten seksiä on alle 35-vuotiailla.

- Olen ymmärtänyt tämän johtuvan siitä, että avioliitossa ei ole ennalta määrättyä tapaa, jolloin ollaan yhdynnässä. Kun asutaan erillisissä asunnoissa, harvemmat tapaamiskerrat keskittyvät helpommin yhdyntään, Kontula kommentoi IS:lle.

Mikä on paras ajankohta seksille?

Kysyimme myös, mikä on yleisin ajankohta seksille. Onko paras aika painia aamurähmät silmissä, päiväsaikaan, iltahämärässä vai yön pimennyttyä?

Suurin osa eli 60 prosenttia toimii perinteikkäästi harrastaen seksiä illalla. Yön pimennettyä rakastelee 13 prosenttia vastaajista, 10 prosenttia aamuisin ja päivisin noin kahdeksan prosenttia. Melkein yhdeksän prosenttia vastaajista voivotteli, että voi, kun edes pääsisi harrastamaan seksiä.

Kuinka kauan seksi kestää?

Suomalaisten seksi kestää yleensä 10-30 minuuttia. Näin arvioi 59 prosenttia vastaajista. Puolesta tunnista tuntiin piehtaroi 25 prosenttia vastaajista.

Pikaisesti alle kymmenessä minuutissa seksistä suoriutuu vajaa yhdeksän prosenttia. Reilu seitsemän prosenttia vastaajista lempii rauhassa eli vähintään tunnin.

Ylivoimaisesti suosituin, tutuin ja turvallisin paikka sekstailuun on makuuhuone: peräti 88 prosenttia vastaajista harrastaa useimmiten seksiä siellä.

Matkaa toiseksi suosituimpaan seksipaikkaan oli reippaasti, kun olohuonetta suosi reilu seitsemän prosenttia vastaajista. Prosentin kieppeillä pyörivät vastaukset eteisestä, keittiöstä, kylpyhuoneesta, saunasta ja vaatehuoneesta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?