81 vuotta yhdessä ollut aviopari kertoo pitkän liiton salaisuuden

Julkaistu:

Tosielämän lähes vuosisadan rakkaustarinan kertoo paria haastatellut Daily Mail -sivusto. Pari tapasi toisensa tansseissa vuonna 1933.

Joseph, 98, hurmasi Sallyn, 99, tarjoamalla tälle Mars-suklaapatukan.
Pari kihlautui vuonna 1936 ja meni naimisiin 1939. He ovat siis olleet yhdessä 81 vuotta ja naimisissa 75 vuotta. Heillä on kaksi lasta, 68-vuotias Wyn ja 66-vuotias Terence, kaksi lastenlasta ja yksi lapsenlapsenlapsi.

Joseph ja Sally joutuivat olemaan toisistaan erossa kuusi vuotta avioitumisen jälkeen. Joseph oli toisessa maailmansodassa vuoteen 1945 saakka. Kirjeet olivat ainoa yhteydenpitokeino. Sodan jälkeen kaksikko on ollut erottamaton – ja he sanovat rakastavansa toisiaan yhä syvästi.

Onnellisella avioparilla on yksinkertainen neuvo pitkään liittoon: riitely.

- Riitele paljon, mutta muista aina sopia riidat ja jättää ne taakse, Sally sanoo.

Britannian pisimpään naimisissa ollut pari on myös huolissaan nykynuorten kiireestä sitoutua.

- Nuoret muuttavat nykyään yhteen tietämättä, mitä todella haluavat toisiltaan. Jos aikoo muuttaa yhteen jonkun kanssa, tai mennä heidän kanssaan naimisiin, täytyy rakkaudesta olla varma. Kaikki eroavat nykyään. On pika-avioliittoja, ja luulen sen johtuvan siitä, etteivät ihmiset tiedä, mitä haluavat, Sally pohtii.

Hänen mukaansa heidän nuoruudessaan parit pysyivät yhdessä vaikeuksista huolimatta.

- Pikaliittoja ei ollut, ja pitkät kihlaukset antoivat aikaa tutustua toiseen ja ottaa selvää, onko kyseessä sellainen ihminen, jonka kanssa haluaa olla.

Katso kuvia Sallysta, Josephista ja heidän perheestään Daily Mailin sivuilta.

Mitkä ovat sinun vinkkisi kestävään parisuhteeseen? Kommentoi.

Entä oletko ollut pitkään yhdessä rakkaasi kanssa, ja haluaisit kertoa tarinanne? Ota yhteyttä toimitukseen, lifestyle@iltasanomat.fi.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt