Seksi & Parisuhde

Suomalainen tutkimus yllättää: Miehen elintaso vaikuttaa erikoisella tavalla parinvalintaan

Julkaistu:

Parinvalinta
Turun yliopiston tuore tutkimus kertoo, että elinympäristöllä on luultua suurempi merkitys miesten kumppaninvalinnassa.
Kauneudella ja terveydellä on kiistaton vaikutus naisen puoleensavetävyyteen.

Tutkija Urszula Marcinkowska havaitsi tutkimuksessaan, että alemman elintason ympäristössä miehet suosivat kumppaneinaan maskuliinisempia naisia.

Elintason vaikutuksen syitä


Marcinkowskan tutkimukseen osallistui 2000 miestä 28 maasta.

- Korkeamman elintason ympäröivät miehet pitävät enemmän feminiinisistä kasvonpiirteistä. Feminiinisyys linkittyy estrogeenitasoon. Korkean estrogeenitason merkkejä ovat muun muassa suuret silmät ja täyteläiset huulet, hän kertoo.

Alemman elintason ympäristössä miehet suosivat maskuliinisempia naisia. Marcinkowskan mukaan tämä johtuu osin myös miesten omasta terveydentilasta.

- Heikommissa olosuhteissa elävät miehet ovat saattaneet saada lapsuudessaan puutteellista ravintoa tai heillä on saattanut olla terveyttä heikentäviä sairauksia, jotka ovat näin heikentäneet miehen yleistä kuntoa. Näiltä miehiltä on myös tavattu alempia testosteronitasoja, hän tarkentaa.

Mitä hyötyä on testosteronipitoisesta naisesta?

Korkeampi testosteronipitoisuus antaa naiselle vahvuutta kestää heikompia olosuhteita. Tämä ominaisuus antaa miehelle turvaa ja varmuutta tulevaisuudesta.

- Miehekkäämpi nainen selviytyy ja on varmempi lisääntyjä. Maskuliinisempi nainen siis jaksaa todennäköisemmin hoitaa jälkeläisiään, kuin feminiininen hennompi nainen, Marcinkowska lisää.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt