Varusmies-lehti: Suhteet armeijassa yleisiä - "Seksiä kuivaushuoneessa" - Seksi & Parisuhde - Ilta-Sanomat

Varusmies-lehti: Suhteet armeijassa yleisiä - "Seksiä kuivaushuoneessa"

Nyt se on todistettu. Ikiaikaiset väitteet armeijan "jarrukiisselistä" eivät ilmeisesti pidä paikkansa. Siitä kielii Varusmies-lehden juttu seksistä armeijassa.

6.2.2014 20:57 | Päivitetty 6.2.2014 22:18

Valtaosa asepalvelusta suorittavista naisista myöntää ihastuneensa palvelustoveriinsa jossain vaiheessa, kertoo Varusmiesliiton Varusmies-lehti. Myös miehet tunnustavat katselleensa naisia sillä silmällä.

Jutussa reserviläiset miehet ja naiset kertovat suhteista armeijassa. Heidän nimensä on muutettu.

Vuosittain noin 400-700 naista hakeutuu asepalvelukseen. Vuodenvaihteessa kotiutunut Hanna kertoo, että koska naisia on armeijassa huomattavasti vähemmän kuin miehiä, yhdellä naisvarusmiehellä saattaa olla "säätöä useammankin varusmiehen kanssa yhä aikaa".

- Sellaisetkin naiset, joilla vientiä ei välttämättä siviilissä kovinkaan paljoa ole, saavat sitä todennäköisemmin armeijassa, Hanna kertoo.

Kaikki armeijasuhteet eivät kuitenkaan ole vilpittömiä. Suhteella korkeampiarvoiseen saatetaan tavoitella jotain muuta kuin pyyteetöntä rakkautta.

Jutussa haastateltu Mikko kertoo Varusmies-lehdessä, että palvelustovereiden välinen seksuaalinen kanssakäyminen heikentää uskottavuutta ja johtajien kohdalla myös auktoriteettia.

Mikko kertoo todistaneensa tilannetta, jossa hänen joukkueensa kokelaalla oli suhde alaiseensa.

- Miehet ja naiset viihtyivät toistensa tuvissa vähän turhankin tiuhaan. Joskus siellä nukuttiin jopa lusikassa, ja kyllähän se muiden tuvassa olleiden mielestä oli vähän kiusallista, hän kertoo.

- Vakavampiin hommiin mentiin sitten hiljaisuuden ajaksi tai sen jälkeen esimerkiksi kuivaushuoneeseen.

Jutussa kysytään, tarkoittaako Mikko seksiä.

- Sitä juuri, hän nyökkää. 

Legenda armeijan "jarrukiisselistä" on elänyt vahvana näihin päiviin saakka. Vanhan tarinan mukaan armeijan jälkiruokiin laitetaan sukupuoliviettiä hillitsevää kemikaalia. Sittemmin väite "jarrusta" on luokiteltu "tornihuhuksi" eli armeijan kaupunkitarinaksi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?