Tutkimuksen mukaan ihastumisen tunnistaa äänestä - katso miten - Seksi & Parisuhde - Ilta-Sanomat

Tutkimuksen mukaan ihastumisen tunnistaa äänestä - katso miten

Julkaistu: 25.10.2013 11:13

Oletko huomannut, että ystäväsi tai tuttavasi muuttaa toisinaan ääntään puhuessaan puhelimeen? Se saattaa johtua siitä, että ilmassa ja äänessä on rakkautta.

Tutkimuksen mukaan naiset ja miehet muuttavat ääntään puhuessaan ihmiselle, josta he ovat romanttisessa mielessä kiinnostuneita.

Yhdysvalloissa tehdyn tutkimuksen mukaan äänen muuttaminen korostuu puhelinkeskusteluissa. Puhelimessa sekä ihastuneet naiset että miehet pyrkivät muuttamaan ääntään vastapuolen kaltaiseksi.

Naiset madaltavat ääntään

Keskustellessaan romanttisesti kiinnostavan miehen kanssa naiset puhuvat tyypillisesti matalammalla äänellä. Miehet puolestaan puhuvat korkeammalla äänellä, jos he ovat naisesta kiinnostuneita.

Tutkimuksen tulokset julkaistiin Journal of Nonverbal Behaviour -tiedejulkaisussa. Tutkimuksessa käytettiin 24 vastarakastuneen henkilön ääninäytteitä: ääninäytteissä nämä henkilöt puhuivat puhelimessa sekä hyvälle ystävälleen että ihastukselleen.

Ihastus helppo havaita äänestä

Ääninäytteitä arvioi 80-henkinen ”tuomaristo”, joka arvioi näytteiden miellyttävyyttä, seksikkyyttä ja mahdollista romanttista kiinnostusta.

Vain muutaman sekunnin näytteen pohjalta arvioitsijat kykenivät kuulemaan, olivatko henkilöt puhumassa hyvälle ystävälleen vai ihastuksensa kohteelle.

Ääninäytteet tutkittiin myös teknisesti. Äänen madaltaminen ja korottaminen oli havaittavissa myös tässä spektrianalyysissä.

Lähde: Rakkaudeksi.fi

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?