"Omavalintainen lapsettomuus" halutaan kieltää Venäjällä

Julkaistu:

Venäjällä valmistellaan uutta moraalisäännöstöä, jolla halutaan kieltää monia länsimaisen yhteiskunnan normaaleina pitämiä asioita.
Kyse on uskonnollismielisen Narondyi sobor -järjestön ehdottamasta "moraalisesta sopimuksesta", jossa halutaan määritellä venäläisen yhteiskunnan perusarvot.

Pietarilaisen Zaks.ru-uutissivuston mukaan moraalisesti tuomittavia asioita olisivat muun muassa ehkäisyvälineiden mainostaminen, abortti sekä "aktiivista sukupuolielämää viettävien omavalintainen lapsettomuus".

Kieltolistalla olisivat myös feminismi, sukupuolenkorjaus, homoseksuaalien adoptiot, lasten antaminen ulkomaille adoptoitavaksi sekä länsimaisen lastensuojelun periaatteiden ujuttaminen Venäjälle.

Listan laatijat korostavat, että kielloilla ei olisi juridista voimaa, vaan ne olisivat nimenomaan yhteiskunnan yleisesti hyväksyttyjä moraalisääntöjä.

- Päätimme kerätä yhteen dokumenttiin kaiken, joka meitä huolestuttaa ja pelottaa. Moraalisopimus on siis ensimmäinen askel, jonka avulla voimme määrittää, mikä on moraalista ja mikä ei, Narodnyi soborin eli Kansankokouksen koordinaattori Andrei Tsyganov selitti.

Narodnyi sobor on esiintynyt viime aikoina aktiivisesti Venäjä mediassa. Sen jäseniä on käynyt myös Helsingissä hakemassa kontakteja Suomessa asuviin venäläisiin, joita Kansankokous on ilmoittanut haluavansa auttaa. Dosentti Johan Bäckman on tehnyt järjestön kanssa yhteistyötä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt