Onko 7 vuoden kriisi valhe? Tuore tutkimus selvitti totuuden - Seksi & Parisuhde - Ilta-Sanomat

Onko 7 vuoden kriisi valhe? Tuore tutkimus selvitti totuuden

Pelkkä myytti vai onko se oikeasti olemassa?

15.2.2013 13:28

Usein parisuhteen seitsemättä vuotta pidetään vaikeimpana. Seitsemän vuoden kriisistä puhutaan yleisesti, mutta onko sitä oikeasti olemassa.

Tuoreen tutkimuksen valossa seitsemän vuoden kriisi vaikuttaa enemmän myytiltä kuin todelta. Itse asiassa tutkimus osoittaa, että seitsemänteen vuoteen saakka selvinneet pysyvät todennäköisesti yhdessä. Kun kymmenen yhteistä vuotta on saavutettu, on avioeron todennäköisyys puolta pienempi kuin avioliiton alkuvuosina.

Eroherkkyys on brittiläisen Marriage-yhdistyksen raportin mukaan suurin liiton alkuvuosina, noin neljännen ja viidennen avioliittovuoden tienoilla. Raportin tiedot perustuvat Britannian avioerotilastoihin.

Kysely viittaa samaan suuntaan

Viime vuoden puolelle julkaistu kysely viittaa samaan suuntaan kuin erotilastot. Kyselyn mukaan parisuhde kohtaa kriisin usein jo kolmannen vuotensa aikana.

Kyselyn mukaan etenkin pienten lasten vanhemmat eroavat todennäköisimmin jo kolmannen yhteisen vuotensa aikana. Yli 40 prosenttia 1 500 vastaajasta myönsi, että lasten saaminen oli ajanut parin erilleen.

Vain kolmannes vastasi lasten lähentäneen parisuhdetta. Kysely tehtiin Iso-Britannian suurimmalla perhesivustolla, Netmums.comissa. Vahvista suhdettasi ajoissa!

Kriisejä ja erilaisia vaiheita mahtuu jokaiseen liittoon. Parisuhdettaan kannattaa vahvistaa jo silloin, kun kriisejä ei vielä ole ilmassa. Vahva suhde kestää kriisit paremmin.

Kannattaa muistaa, että kriisi ei automaattisesti ole maailmanloppu. Kriisi on myös mahdollisuus tarkistaa elämän ja parisuhteen perusteita sekä kurssia.

Lähde ja tietoa parisuhdekriisien voittamisesta: Rakkaudeksi.fi

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?