Mullistava havainto: Imuroivat miehet saavat vähemmän seksiä

Julkaistu: , Päivitetty:

Pyysikö vaimo imuroimaan verhot? Kannattaapa miettiä suostumista kahteen kertaan – kotityöt kiltisti tekevillä miehillä on nimittäin hiljaisempaa makuuhuoneessa.
Washingtonin yliopiston julkaiseman tuoreen tutkimuksen mukaan kotityöt perinteisesti jakavat pariskunnat harrastavat enemmän seksiä kuin ne, jotka jakavat tasaisemmin niin sanotut miesten ja naisten työt.

Tutkimustulos on sikäli yllättävä, että aiemmissa tutkimuksissa enemmän kotitöitä tekevät miehet saivat myös enemmän seksiä. Washingtonin yliopisto kuitenkin huomauttaa, että näissä tutkimuksissa ei tutkittukaan, minkä tyyppisiä töitä aviomiehet kotona tekivät.

Seksiä harrastavat siis eniten ne parit, joissa naiset kokkaavat, siivoavat ja hoitavat ostokset – ja samalla miehet tekevät pihatyöt, maksavat laskut ja korjaavat autot.

– Tulosten perusteella sukupuoliroolit vaikuttavat yhä melko paljon jokapäiväiseen elämäämme avioliitossa, tutkimuksen toinen tekijä, sosiologian apulaisprofessori Julie Birnes sanoo yliopiston tiedotteessa.

– Näyttää siltä, että arkipäiväisten askareiden kautta muodostetut sukupuoli-identiteetit auttavat ohjaamaan seksuaalikäyttäytymistä.

Miehet ja naiset ilmoittivat harrastaneensa seksiä noin viisi kertaa kuussa ennen kyselyn tekemistä. Avioliitoissa, joissa nainen ilmoitti tekevänsä kaikki perinteiset naisten työt, seksiä harrastettiin peräti 1,6 kertaa enemmän kuin liitoissa, joissa mies teki perinteiset naistentyöt.

Mutta mitä! Tutkimuksen päätekijä Sabino Kornrich varoittaa, ettei miesten kannata kieltäytyä vaimon käskystä kokata tai siivota.

– Miehet, jotka kieltäytyvät auttamasta kotitöissä aiheuttavat avioliittokonfliktin ja heikentävät vaimojensa tyytyväisyyttä liittoon.

Tutkimukseen osallistui 4500 naimisissa olevaa amerikkalaista heteroparia. Aineisto kerättiin vuosina 1992-1994, ja kyseessä on tuorein näin ison mittaluokan otos liittyen avioparien seksimääriin.

Tutkimuksesta kertoi Suomessa ensimmäisenä Helsingin Sanomat.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt