Pituus määrää parinvalintaa - Kuinka pitkä on sopiva kumppani? - Seksi & Parisuhde - Ilta-Sanomat

Pituus määrää parinvalintaa - kuinka pitkä on sopiva kumppani?

Oletko koskaan miettinyt, kuinka pitkä kumppanin pitäisi olla? Mies, voisiko kumppanisi olla sinua lyhyempi? Tai nainen, voisiko kumppanisi olla sinua lyhyempi?

21.1.2013 15:39

Kummallakin sukupuolella on hyvin selvä käsitys siitä, kuinka pitkä kumppanin pitäisi olla.

Sen oikean löytäminen on monelle monimutkainen prosessi. Moni joutuu tekemään kompromisseja, joten voiko niin toisarvoisella asiassa kuin pituudella olla merkitystä.

Kaikesta huolimatta kumpikin sukupuoli on parinvalinnassa erittäin kiinnostunut pituudesta. Miehet suosivat kumppaneikseen itseään lyhyempiä naisia ja naiset puolestaan valitsevat itseään pidempiä miehiä.

Jo entuudestaan tiedetään, että pitkät miehet ovat kumppanimarkkinoilla haluttuja. Liian pitkäkään ei toisaalta saa olla; erittäin pitkät ja erittäin lyhyet eivät ole parinvalinnassa suosituimmilla sijoilla. Pituuseroa keskimäärin noin 14 senttiä

Tuore tutkimus antaa uutta tietoa siitä, miten pituus käytännössä näkyy parinvalinnassa. Tutkimuksessa tarkasteltiin vuonna 2000 lapsen saaneiden brittivanhempien pituuksia. Hollantilaisten tutkijoiden tekemä tutkimus julkaistiin juuri Public Library of Science -verkkojulkaisussa.

Tarkastellussa aineistossa miesten keskipituus oli noin 178 senttimetriä. Naisten vastaava luku oli puolestaan noin 164. Tyypillisesti naisen ja miehen pituusero oli noin 14 senttimetriä.

Tutkijoiden mukaan heidän tutkimuksensa on ensimmäinen, joka todistaa, että tietyn pituuseron suosiminen oikeasti näkyy parinvalinnassa – siitäkin huolimatta, että miehet tyypillisesti ovat naisia pidempiä.

Nainen vain harvoin miestään pidempi

Tutkimuksen mukaan kumpikin sukupuoli näyttää parinvalinnassaan suosivan pituuseroa, mutta naiset suosivat isompaa pituuseroa kuin miehet. Naisten mielestä pituuseroa voi siis olla enemmän, kun taas miehet eivät valitse liian lyhyttä naista.

Lisäksi nähtävissä oli, että pitkät naiset ja lyhyet miehet suosivat pienempää pituuseroa. Lyhyet naiset ja pitkät miehet puolestaan suosivat isompaa pituuseroa.

Tutkimuksessa oli mukana 12500 paria. 92,5-prosenttisesti miehet olivat liiton pidempiä osapuolia; vain tuhannella parilla ei mies ollut naista pidempi. 425 paria oli yhtä pitkiä ja vain 511 parin kohdalla (noin 4 prosenttia) nainen oli kumppaniaan pidempi.

Lähde: Rakkaudeksi.fi

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?