Tiesitkö, että erektiolääkkeiden viihdekäytössä piilee vakava vaara?

Julkaistu:

Käytätkö erektiolääkkeitä vain saadaksesi varmuutta ja lisää kestoa seksuaaliseen kanssakäymiseen? Erektiolääkkeiden viihdekäyttö ei kannata.
Viihdekäytöstä voi seurata erektiovarmuuden heikkenemistä ja oikea erektiohäiriö.

Erektiolääkkeitä viihdekäyttävillä miehillä on kohonnut riski saada erektiovaikeuksia. Tuoreen tutkimuksen mukaan erektiolääkkeitä kohtaan voi kehittyä psykologinen riippuvuus; erektio ei enää onnistukaan, vaikkei sen suhteen ennen erektiolääkkeiden viihdekäyttöä ole ollut suuria vaikeuksia.

Viihdekäyttö tarkoittaa sitä, että erektiolääkkeitä käytetään, vaikka erektio syntyisi ilman lääkettäkin. Erektiolääke toimii rentouttamalla peniksen verisuonia. Se avaa veren virtauksen penikseen, kun käyttäjä on seksuaalisesti kiihottunut. Erektiolääkkeitä ei tulisi käyttää, jos erektiohäiriöitä ei ole.

Kestää, ei kestä, kestääkö…

Viihdekäyttö liittyy usein huonoon itseluottamukseen: mies ei luota erektion syntyyn ja silloin oravanpyörä on valmis. Kun ajatukset keskittyvät siihen, kestääkö erektio vai ei, on erektiota hankala saada aikaan ja kestämään. Erektiovarmuutta saatetaan tukea erektiolääkkeillä. Erektiolääkkeitä voidaan käyttää pelkästään erektion keston pidentämiseenkin.

Yhdysvalloissa tehtyyn tutkimukseen osallistui yli 1200 miestä. Tutkimus julkaistiin Journal of Sexual Medicine -tiedejulkaisussa.

Jokaisella vaikeuksia joskus

Tutkimuksen mukaan viihdekäyttäjät kärsivät lisäksi tyytymättömyydestä seksuaalielämäänsä.

Jokaisella miehellä on joskus vaikeuksia erektion synnyssä tai kestossa. Vaikeuksien jatkuessa kannattaa varata aika lääkärille. Lääkäri pystyy selvittämään, onko kyse fysiologisesta vaivasta tai esimerkiksi jonkun sairauden oireesta.

Jos erektiovaikeudet eivät johdu fysiologisista tekijöistä, ei erektiolääkkeistä välttämättä edes ole hyötyä. Erektiolääke ei nimittäin lisää halua, vaan auttaa erektion fysiologisessa synnyssä. Myös mies voi kärsiä seksuaalisesta haluttomuudesta, joka helposti näyttäytyy erektiovaikeutena. Lääkärin lisäksi voi olla hyvä keskustella myös seksuaaliterapeutin kanssa.

Lähde ja lisää tietoa erektiovaikeuksista: Rakkaudeksi.fi

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt