Vauva tuli, mies jätti

Julkaistu:

Lapsen syntymä on ihana asia, mutta kaikki eivät kestä sitä. IS:n lukijat kertovat, miltä tuntuu, kun mies lähtee vauvan syntymän jälkeen.
1. Lapsiperheen arki yllätti

Ei ehtinyt toinen, mieheni toivoma, vauva edes syntyä, kun mies lähti toisen, lapsettoman, naisen mukaan. Minulle jäi arki kaksivuotiaan ja vauvan kanssa. Mies elää uutta nuoruutta nuorikkonsa kanssa häitä suunnitellen, vaikka erosta ei ole paljon aikaa. Kuljimme 16 vuotta yhdessä, ja lasten hankkiminen oli harkittua. Silti lapsiperhearki taisi tulla hänelle yllätyksenä, ja uusi rakkaus vei voiton. Lapsistaan hän ei ole kovin kiinnostunut, silloin tällöin toki tapaa. Kesällä harvemmin, ettei loma mene pilalle. Mies on niin sanottu kunnon mies arvostetussa ammatissa.
Suunniltaan vihasta


2. Perhe-elämä ei sopinut

Kummilapseni oli kaksi viikkoa vanha, kun mies jätti parhaan ystävättäreni, lapsen ja juuri ostetun uuden asunnon ilmoittaen, ettei perhe-elämä sovi hänelle. Ystäväni ei ole enää tätä tarinaa kertomassa, koska hän menehtyi lapsen ollessa 8-vuotias.
Nimetön


3. Kehitysvammaisuus kauhistutti miestäni

Meillä oli 4-vuotias lapsi, ja sitten syntyi kehitysvammainen lapsi, suloinen down. Mies sanoi, ettei elä keharin kanssa, mutta jos laitan lapsen hoitolaitokseen, hän jää. Näytin miehelle ovea. Vuoden päästä sain lapsilleni ihanan uuden isän, työkaverini. Nyt olemme olleet yhdessä 25 vuotta. Mieheni on minua kymmenen vuotta nuorempi, mutta huomattavasti aikuisempi kuin lasteni isä, joka tapaa vain tervettä tyttöään.
Sibe


4. Mieheni tuli ja meni kuin sinkkuna

Ensimmäinen mieheni halusi lapsia, mutta kun lapsi syntyi, hän ei ollutkaan valmis isyyteen. Hän meni ja tuli kuin nuorena sinkkuna, ja minä jäin hoitamaan lapsen yksin. Jätin hänet kolme vuotta katseltuani. En jaksanut yhtä lisälasta enää. Nykyinen mieheni, jonka kanssa meillä on kolme lasta, halusi lapsia ja oli aivan myyty, kun lapset syntyivät. Hän hoiti, ja hoitaa edelleen, lapsiaan esimerkillisesti. He ovat hänelle kaikki kaikessa. Mutta hän olikin jo reilu 30-vuotias, kun ensimmäinen syntyi, eli ei enää poikanen, jonka tarvitsi elää nuoruuttaan.
2 erilaista isää kokenut


5. Isä ei halunnut nähdä
Omistan maailman ihanimman esikoislapsen, jolla on ikää jo 22 vuotta. Hän jäi ilman isää ollessaan kuukauden ikäinen. Isä sanoi kylmästi, ettei ikinä halua nähdä meitä. Lapseni kaipaa edelleen isäänsä, jokaisena isänpäivänäkin.
Tarina


6. Kaikki romahti

Kaikki ei mennytkään ihan niin onnellisesti kuin olimme suunnitelleet. Kun vauva syntyi, olimme onnellisia pienestä ihmeestä. Vauva täytti perheemme puuttuvan osan. Vauvan ollessa neljä kuukautta kaikki romahti. Mies ilmoitti yhtäkkiä muuttavansa pois kotoa. Hän ei kuulemma enää rakastanut. Seuraavana päivänä mieheni kantoi tavaransa ulos ja häipyi meidän elämästämme, lopullisesti. Olin murheen murtama ja ihan sekaisin kaikesta. Seuraavat kuukaudet menivät kuin sumussa. Tapahtuneesta on jo aikaa, enkä kanna kaunaa lapseni isälle. Oma elämäni on raiteillaan ja olen ylpeä lapsestani, joka on kasvanut hienoksi ihmiseksi ilman biologista isäänsä.
Onnellinen lapsistaan


7. Kaikista ei ole vastuuseen

Omassa kaveripiirissäni oli tällainen tapaus. Ollaan siis vajaa kolmikymppisiä, ja pariskunnat alkavat saada ekoja lapsiaan. Eräs jätkä päätti pari kuukautta penskan saapumisen jälkeen, että pistetään lusikat jakoon. Uusi nainenkin oli jo valmiina. En olisi ikinä uskonut, sen verran järkevä kaveri oli kyseessä. No, kaikista vaan ei ole vastuuseen. Tässäkin suhteessa suurin ongelma taisi olla puhumattomuus - jos ongelmia oli, pariskunta ei keskustellut yhtään mistään.
PR


8."Ei minusta ole isäksi"

Klassinen tarina meilläkin. Me seurustelimme, puhuimme vauvasta, tulin raskaaksi, ja vauvaa odotettiin innolla. Kun lapsi syntyi ja vaipparalli alkoi, mies ilmoittikin, että "ei minusta olekaan isäksi". Hän nosti kytkintä ja lähti. Vauva oli kahden kuukauden ikäinen.
Pettynyt


9. Mies jätti viikko ennen synnytystä

Kolmen vuoden avioliitto ja suunnitellusti hankittu lapsi eivät enää kiinnostaneetkaan, koska työpaikalta oli löytynyt salarakas. Kiva siinä oli synnyttää, kun tiesin jääväni yksinhuoltajaksi. Synnytyslaitoksella oli aika vaikeaa olla kaikkien onnellisten isien kukka- ja lahjahössötysten sivustakatsojana. En ollut omalle perheelleni vielä edes jaksanut kertoa tilannetta. Lähin ystävätär oli tukemassa.
Yksinhuoltajaksi viikko ennen synnytystä


Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt