Itsetyydytys, masturbointi - näin se vaikuttaa terveyteesi - Seksi & Parisuhde - Ilta-Sanomat

Itsetyydytys todella kannattaa - 6 itsetyydytyksen tuomaa terveysetua!

Itsetyydytys on herkkä ja arka aihe monelle. Syyllistäminen ja vanhanaikaiset puheet joutavat nyt nurkkaan, sillä itsetyydytys tekee todistetusti hyvää terveydellesi.

16.4.2012 6:03

Itsetyydytys eli masturbointi voi olla edelleen herkkä asia monille. Silti tämä kautta aikojen paheksuttu tapa tekee terveydelle hyvää. Vanhanaikaiset puheet tulisi unohtaa ja miettiä itsetyydytyksen terveysetuja – niitä nimittäin on monta. Tässä Digg.com –sivuston kuusi masturboinnin tuomaa terveyhyötyä.

1. Itsetyydytys helpottaa stressiä Stressillä on taipumus kasaantua ja aiheuttaa elimistössä kaikenlaista harmia. Seksuaalisuus ja seksi ovat kuitenkin hyviä tapoja helpottaa stressiä. Jos ei ole seksikumppania saatavilla, seksi oman itsensä kanssa on mainio tapa purkaa paineita. Seksuaalinen akti ja erityisesti orgasmi auttavat hälventämään stressiä ja sen oireita. Mielihyvä ja endorfiinit myös nostavat mielialaa.

2. Itsetyydytys pienentää eturauhassyövän riskiä Miesten itsetyydytys ja säännöllinen orgasmi auttavat pitämään putkiston kunnossa. Säännöllinen laukeaminen on edullista eturauhasen kannalta. Eturauhassyöpä on miesten yleisin syöpä. Kannattaakin jo ihan terveyden nimissä välillä ottaa aikaa itselleen.

3. Itsetyydytys lisää seksuaalista kestävyyttä Ennenaikainen siemensyöksy on yleinen ongelma miehillä. Ongelmaa voi kuitenkin vähentää itsetyydytyksellä. Stimulaatio ennen yhdyntää auttaa jaksamaan paremmin yhdynnän aikana. Jos kärsit ennenaikaisesta siemensyöksystä tai muista seksuaalisista ongelmista, kokeile masturbointia. Samalla opit lisää itsestäsi ja siitä, millainen kosketus sinua miellyttää.

4. Itsetyydytys kohottaa testosteronitasoa Masturbointi saa mieshormoni testosteronin määrän lisääntymään kehossa. Testosteroni auttaa kasvattamaan lihaksia, hiuksia sekä partaa.

5. Itsetyydytys parantaa vastustuskykyä Orgasmi vapauttaa kehossa pienen määrän kortisolihormonia, joka voi parantaa vastustuskykyä. Runsas kortisolin määrä voi aiheuttaa stressioireita, mutta pienissä määrin hormoni on hyväksi.

6. Itsetyydytys on turvaseksiä parhaimmillaan Masturbointi on rakastelua itsensä kanssa. Itsetyydytyksen kanssa ei tarvitse pelätä raskautta tai sairauksia. Itsetyydytys on terveellinen tapa tutustua omaan seksuaalisuteen, eikä siitä koidu haittaa kenellekään.

Lähde: Tohtori.fi

Asiantuntija vastaa: Itsetyydytys vienyt tunteet?

Naisen itsetyydytyksellä merkittäviä terveysetuja

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?