Kumppanin ulkonäkö vaikuttaa orgasmiin

Julkaistu:

Onko ulkonäöllä väliä seksissä? Eikö seksi ole aivo-taitolaji?
Tuoreen tutkimuksen mukaan nainen saa nopeammin ja todennäköisimmin orgasmin komean miehen kanssa.

Naiset saavat orgasmin nopeammin ja todennäköisimmin komean miehen kanssa. Tieto käy ilmi Yhdysvalloissa tehdyssä tutkimuksessa, joka julkaistiin Evolution ja Human Behavior -tiedejulkaisun tammikuun numerossa.

Antropologien ja psykologien tekemässä yhteistutkimuksessa 110 paria raportoi yksityiskohtaisesti seksielämästään, minkä jälkeen tutkijat määrittelivät miesten kasvojen symmetrian ja heidän maskuliinisuutensa. Tämän jälkeen tietoja verrattiin toisiinsa
Tulos oli selvä: komeiden eli symmetriset kasvot ja miehisen vartalon omaavien miesten kumppanit saivat enemmän orgasmeja.

Taustalla luonnonvalinta?

Tutkijat kiistelevät, onko kyseessä luonnonvalinta, koska mahdollisimman yhtäaikaisen orgasmin katsotaan parantavan hedelmöittymisen todennäköisyyttä. Laukeavatko naiset komeiden miesten kanssa herkemmin suvunjatkamisen vuoksi?

Jo pitkään on tiedetty, että naiset ja miehet suosivat parinvalinnassa ominaisuuksia, jotka viestivät suvunjatkamisen edellytyksistä. Miehiä esimerkiksi vetävät puoleensa sellaiset naisen kasvonpiirteet, jotka viestivät korkeasta hedelmällisyydestä. Hedelmällisyydestä viestiviä piirteitä ovat suuret silmät, korkeat poskipäät, täyteläiset huulet, pieni nenä, sileä iho ja pieni leuka. Nämä piirteet saa aikaan naishormoni estrogeeni.

Maskuliinisuus=hyvät geenit

Terveyttä ja hedelmällisyyttä eli maskuliinisuutta suosivat myös naiset etsiessään hyviä geenejä jälkeläisilleen. Korkea testosteronitaso on merkki miehen terveydestä ja hedelmällisyydestä. Miehen maskuliiniset ja symmetriset kasvot viestivät korkeasta testosteronitasosta. Mieshormoni kasvattaa poskipäitä, alaleukaa, leukaperiä ja silmäkulmia.

Varsinkin naisen estrogeenitason ollessa korkealla naiset suosivat maskulinisoituja kasvoja ja muulloin feminisoituja kasvoja. Estrogeenitasot ovat korkeimmillaan kuukautiskierron puolivälissä, kun nainen ovuloi.

Nainen esimerkiksi pettää kumppaniaan todennäköisimmin ovulaation aikana, jolloin kun sukupuolihormoneiden tasot ovat korkealla.

Pettäminen tapahtuu todennäköisimmin maskuliiniset piirteet omaavan miehen kanssa, koska luonto haluaa järjestää mahdolliselle jälkeläiselle mahdollisimman hyvät geenit.

Lähde: Rakkaudeksi.fi

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt