Seksi & Parisuhde

Liiku mieskuntosi vahvaksi

Julkaistu:

Jumppa makuuhuoneen ulkopuolella parantaa kuntoa sängyssä.
Tuoreen tutkimuksen mukaan liikunta edistää myös nuorten miesten seksuaalitoimintoja.

Hiljattain julkaistun italialaistutkimuksen jopa reilulla kolmanneksella nuorista miehistä sperman laatu on heikentynyt huomattavasti johtuen muun muassa ilmansaasteista ja tupakoinnista. Italialaistutkijoiden mukaan kaupungistunut elämä ruokkii epäterveitä elintapoja, kuten liikkumattomuutta ja ylipainoa. Epäterveet elintavat vaikuttavat sekä sperman laatuun että erektiokykyyn.

Viime vuonna julkaistun suomalaistutkimuksen mukaan myös suomalaisten miesten sperman laatu on laskenut selvästi viime vuosien aikana. Samaan aikaan kivessyöpien määrä on noussut selvästi.
Tutkijat ovat huolissaan sperman laadun heikentymisen vaikutuksista miesten hedelmällisyyteen.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Erektion parhaaksi

Epäterveet elintavat vaikuttavat myös muihin seksuaalitoimintoihin, kuten erektiokykyyn. Vielä julkaisemattoman Yhdysvalloissa tehdyn tutkimuksen mukaan liikkumattomuus yhdistyy myös nuorilla miehillä vahvasti erektiovaikeuksiin. Keski-ikäisten ja vanhempien miesten osalta tämä on useammassa tutkimuksessa näytetty toteen.

Tutkimuksessa liikunnan lisääminen paransi erektiokykyä, helpotti laukeamista ja lisäsi tyytyväisyyttä seksiin sekä ylipäätään elämään. Tutkimukseen osallistui 78 miestä; iältään he olivat 18-40-vuotiaita.
Journal of Sexual Medicine kertoo tutkimuksesta internetsivuillaan. Tutkimus tullaan julkaisemaan kyseisessä tiedejulkaisussa tänä vuonna.

Lisää tyytyväisyyttä

Tutkimukseen osallistuneista miehistä 27 poltti viikossa alle 1 400 kilokaloria tai vähemmän. 51 puolestaan kulutti enemmän kuin 1 400 kilokaloria.

Vähemmän liikkuvilla oli enemmän vaikeuksia makuuhuoneessa. Heillä oli muun muassa enemmän erektio- ja orgasmivaikeuksia.
Aktiivisen elämäntavan omaavilla nuorilla miehillä oli huomattavasti vähemmän vaikeuksia ja he olivat tyytyväisempiä seksielämäänsä ja ylipäätään elämäänsä.

Sen sijaan seksuaaliseen haluun liikkumattomuudella ei ollut yhtä suurta vaikutusta kuin moneen muuhun seksuaalitoimintoon.

Lähde ja vinkkejä erektion vahvistamiseen: Rakkaudeksi.fi

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt