Ääni tekee miehen?

Julkaistu:

Puheäänellä on merkitystä parinvalinnassa.
Miehen ääni jää naisen mielen. Vaikutuksen tekee etenkin matala ääni. Ääni vaikuttaa jopa siihen, kuinka hyvin kyseisen äänen kertomat asiat jäävät muistiin.

Ääni on kuin sormenjälki; jokaisella on omansa ja jokaisen ääni kertoo kantajastaan. Äänellä on tärkeä rooli ensivaikutelman syntyessä kohdatessamme uusia ihmisiä. Äänellä voi vietellä, mutta äänen voi kokea myös vastenmieliseksi.

Tuoreen tutkimuksen mukaan muistijälki miehen äänestä jää naisella muistiin ja hän voi sen perusteella valita tai hylätä kyseisen miehen lähestymisen. Naiset suosivat etenkin matalaa ääntä.

Matala ääni houkuttelee

Aberdeenin yliopiston tutkijoiden mukaan naiset käyttävät miehen äänenkorkeutta muun muassa arvioidessaan miehen geneettistä laatua ja sosiaalisia ominaisuuksia. Tällä parinvalinnassa käytetyllä termillä on merkitystä etenkin pitkäaikaista kumppania etsittäessä.

Tutkijat havaitsivat, että naiset suosivat matalaa miesääntä. Matalan äänen kantaja koettiin houkuttelevaksi kumppaniksi.

Vaikutusta myös muistin tarkkuuteen

Parinvalinnan lisäksi miehen äänellä oli vaikutusta naisten muistiin. Matalan miesäänen kertoma tai kuvailema asia jää naisella parhaiten muistiin.

Tutkijoiden mukaan heidän havaintonsa todistaa ensimmäisen kerran sen, että parinvalinnassa tärkeät seikat paitsi jäävät muistiin, mutta vaikuttavat myös muistin tarkkuuteen.

Brittitutkimukseen osallistui 45 naista. Se tulokset julkaistiin Memory And Cognition -tiedejulkaisussa.

Lähde: Rakkaudeksi.fi

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt