Tutkimukset: Oraaliseksin suosio kasvaa - tässä syy

Julkaistu:

Suuseksi kasvattaa suosiotaan. Tutkimukset ovat osoittaneet myös, että hyvän seksuaalisen itsetunnon omaavat naiset harrastavat enemmän suuseksiä.
Suuseksi kasvattaa suosiotaan muun muassa Yhdysvalloissa, erityisesti nuorten keskuudessa.

Suomalaisten seksikäyttäytymistä tutkineen sosiologian dosentin Osmo Kontulan mukaan noin puolet suomalaisista miehistä ja naisista antaa oraaliseksiä kumppanilleen ainakin silloin tällöin.

Myös Suomessa nuorten keskuudessa suuseksin antaminen on yleisempää kuin vanhemmissa ikäluokissa. Noin kaksi kolmasosaa kertoo kumppaninsa antavan hänelle suuseksiä silloin tällöin ja useimmiten sitä on saanut naisista kolmasosa ja miehistä neljäsosa.

Keski-ikäisten ja ikääntyneemmän väestön keskuudessa kasvua ei ole juurikaan havaittavissa, sillä heidän keskuudessaan suuseksin harrastaminen saattaa yhä tuoda mieleen suuren tabun, "kielletyn hedelmän", joka on murtunut vasta viimeisten parin vuosikymmenen aikana.

Tyytyväiset harrastavat enemmän


Tutkimukset ovat osoittaneet myös, että hyvän seksuaalisen itsetunnon omaavat naiset nauttivat ja harrastavat enemmän suuseksiä.

Sukupuolielimiensä ulkonäköön epävarmasti suhtautuvat naiset kokevat suuseksin vähemmän nautittavana ja tyydyttävänä.

70 prosenttia naisista saa orgasmin vain klitorisstimulaation avulla. Perinteisessä yhdynnässä orgasmin saa vain 30 prosenttia naisista.

Monet tutkijat vannovat pelkän klitoriksen voimaan naisen orgasmien tuottajana. Osa puolestaan pitää orgasmia klitorisstimulaation ja yhdynnän yhteistyönä. Tämän teorian mukaan orgasmin huipennus saavutetaan perinteisessä yhdynnässä.

Miksi se tuntuu niin hyvältä?


Suu on oivallinen seksilelu, sillä kieli on pehmeä ja sylki kuin luonnollinen voiteluaine. Kielellä hyväily lisää myös verenkiertoa ja kiihottuneisuutta klitoriksen alueella, joka valmistelee kehoa orgasmiin.

Naiset tarvitsevat usein jatkuvaa ja tasaista stimulaatiota. Tämä tarkoittaa sitä, että suuseksin antaja on kärsivällinen. Hän voi myös edesauttaa orgasmin saamista käyttämällä myös sormiaan.

Erityisen nautinnollista stimulaatiota on klitoriksen ja g-pisteen samanaikainen hyväily. Tämä tarjoaa toisinaan sen lopullisen sysäyksen kohti orgasmia.

Muista kondomi


Suuseksin yleisyydestä huolimatta monelle on kuitenkin epäselvää, miten harrastetaan suojattua suuseksiä.

Suuseksissäkin tarvitaan kondomia. Moni sukupuolitauti voi tarttua myös suojaamattomassa suuseksissä.

Lähteet: psychworld.com, Osmo Kontula: Halu ja intohimo, tietoa suomalaisesta seksistä (Otava 2008)

Lähde: Rakkaudeksi.fi

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt