Seksi & Parisuhde

Mitä hyperseksuaalisuus on - elostelua vai sairaus?

Julkaistu:

Schwarzenegger, Woods, Clinton – sairaita vai vain seksuaalisesti aktiivisia?
Tätä mielenterveyden ammattilaisetkin tällä hetkellä pohtivat. Seksiaddiktiota ollaan nimittäin määrittelemässä sairaudeksi Yhdysvalloissa. Aiheesta keskusteltiin Amerikan psykiatriyhdistyksen kokouksessa viime viikolla.

Hyperseksuaalisuus on siis pääsemässä psyykkisten sairauksien joukkoon muutaman vuoden päästä; asia valmistellaan parhaillaan.

Moni saattaa toisinaan tehdä hölmöyksiä seksuaalisuuden ja seksin saralla, mutta hyperseksuaalisuudella tarkoitetaan erittäin aktiivista ja riskihakuista seksuaalista käyttäytymistä.

Tutkijoiden ja päättäjien mielestä tutkimusnäyttöä hyperseksuaalisuuden sairaudenomaisesta luonteesta on nyt tarpeeksi. Useassa tutkimuksessa seksiaddiktio on yhdistetty nimenomaan lapsuusiän sosiaalisten suhteiden puutteisiin, heikkouksiin ja vaillejäämisiin.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Kaikki eivät kuitenkaan ole yhtä mieltä hyperseksuaalisuuden määrittelemisestä sairaudeksi. Joidenkin mielestä määrittely tekee elostelijoista ja löyhämoraalisista nautiskelijoista potilaita.

– Saatoin pokata kolme, jopa neljä eri naista samana iltana eri baareista ja vasta viimeisen kanssa mennä pidemmälle. Siinä menivät hennat ja hannat sekaisin, kertoo Saku, 36-vuotias perheenisä hyperseksuaalisuudestaan.

– Vasta kun vaihtoehdot olivat perheen menetys tai tapojeni muuttaminen, päädyin yrittämään muuttaa tapojani.

Saku hakeutui hoitoon ja aloitti terapian.

Lähde ja Sakun koko tarina: Rakkaudeksi.fi


Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt