Kuinka monta seksikumppania on paljon?

Julkaistu:

Miehillä on taipumusta liioitella seksikumppaneidensa lukumäärää ja ilmoittaa arvion. Naiset puolestaan osaavat useammin nimetä seksipartnereidensa tarkan lukumäärän. Ihmisillä on tapana muunnella seksuaalihistoriaansa: miehistä näin tekee yli 20 prosenttia ja naisista 15 prosenttia.
Elämänsä aika suomalaisella naisella on noin kymmenen seksikumppania. Vielä 70-luvulla keskiarvo oli 2,6 kumppania. Vuonna 2007 keskiluku oli viisi eli joka toisella naisella oli viisi kumppania tai vähemmän ja joka toisella tätä enemmän.

Keskiluku on suuruusjärjestyksessä olevan aineiston keskimmäisin arvo. Keskiarvo puolestaan saadaan laskemalla ihmisten seksikumppaneiden määrät yhteen ja jakamalla se ihmisten lukumäärällä.

Naisten seksikumppaneiden määrän kasvu on kasvanut vilkkaasti. Myös miehillä määrät ovat nousseet sitten 70-luvun, mutta suhteellisesti vähemmän. Keskiarvo nousi vuodesta 1999 vuoteen 2007 11,4 kumppanista 14,7 kumppaniin ja keskiluku viidestä seitsemään.

Luvut käyvät ilmi Finsex-tutkimuksesta.

 

Kaikilla ei ole lukuisia kumppaneita


Tutkimusprofessori Osmo Kontula kirjoittaa Halu&Intohimo-teoksessaan, että naisen avioituessa 70-luvulla, oli puoliso tyypillisesti hänen ensimmäinen seksuaalikumppaninsa. Kaikkien nuorikkojen seksuaalikumppaneiden määrä oli kaksi miestä. Vuonna 2007 keskiluku oli seitsemän ja kumppaneiden keskiarvo 12 miestä.

70-luvulla miehillä oli avioituessaan keskimäärimäärin 12 kumppani, keskiluvun ollessa viisi kumppania. 2007 samat luvut olivat 16 ja kahdeksan.

Tämä ei tarkoita, että kaikilla olisi nykyisin lukuisia kumppaneita. Noin kolmasosalla naisista ja noin neljäsosalla miehistä on elämänsä aikana korkeintaan kolme seksikumppania.

Yli 20 kumppania elämänsä aikana on noin 30 prosentilla miehistä ja noin 20 prosentilla naisista.
 

Miehillä enemmän kumppaneitaMyös muualla maailmalla tehdyissä tutkimuksissa on nähtävissä se, että miehet raportoivat enemmän kumppaneita kuin naiset. Tätä on selitetty muun muassa sillä, että miehet laskevat lyhyet ja tilapäiset suhteet mukaan, kun taas naiset saattavat jättää tällaiset suhteet laskematta.

Lisäksi on ehdotettu, että miehet pitävät suu- ja käsiseksiä useammin seksinä kuin naiset. Myös sellaiset seksuaaliset kohtaamiset, joissa ei ollut varsinaista yhdyntää saatetaan jättää laskuista pois. Yhden yön suhteet puolestaan saatetaan jättää laskematta esimerkiksi häpeän vuoksi

Mahdollisuuksia on monia. Osa erosta saattaa syntyä myös maksullisen seksin käytöstä, jota miehet harrastavat naisia enemmän. Myös seksi oman sukupuolen edustajan kanssa on otettava huomioon.
 

Nainen pystyy nimeämään tarkan määränPsykologian professori Norman Brownin vuonna 2005 julkaistu tutkimus osoitti, että miehillä on taipumusta suurennella seksikumppaneidensa määrää. Nainen pystyy miestä useammin nimeämään seksikumppaneiden tarkan määrän, kun taas mies heittää peliin arvion, joka on useimmiten yläkanttiin.

Samassa tutkimuksessa kävi ilmi, että ihmisillä on tapana muunnella seksuaalihistoriaansa. Tämän myönsi yli 20 prosenttia miehistä ja 15 prosenttia naisista.

Valehtelun myöntäneet olivat myös niitä, jotka heittivät kumppaneidensa määrästä enemmin arvion kuin tarkan määrän.

Lähde: Rakkaudeksi.fi

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt