Pelasta parisuhde kesäseksillä!

Julkaistu:

Pitkän talven jälkeen odotukset oman murun kanssa vietettävästä kesälomasta ovat korkealla - suukotellaan aamuyöhön, kirmataan käsikkäin kukkaniityllä ja katsellaan auringonlaskua hellästi halien. Tai sitten ei.

Valitettavan usein loma laukaisee parisuhdekriisin, ja suhde ajautuu solmuun juuri silloin, kun sitä vähiten odottaisi. Väestöliiton parisuhdepalvelut ruuhkautuvat elokuussa, kun perheet ja parit palaavat lomilta ja hakevat ahdistuksissaan apua.

Väestöliiton perhetoimintojen johtaja Heli Vaaranen korostaa kommunikaation merkitystä.

- Loma on parisuhteen uusintamisen aikaa, ja siihen kuuluu valtavan suuria odotuksia - rakkautta, läheisyyden ja seksin uudelleen löytämistä. Haasteita syntyy, kun koko pitkä talvi eletään erillään omien kiireiden ja työn kimpussa ja lomahetkellä pitääkin yhtäkkiä totuttautua yhteisölliseen, hyvin tiiviiseen elämään, hän tietää.

Vaarasen mukaan lomakriisin voi välttää pienillä asioilla, teoilla ja oikealla asenteella.

Asiantuntija painottaa kommunikoinnin merkitystä. Lomalla on aikaa palauttaa hyvä keskusteluyhteys, jos pari on ajautunut erilleen. Puhu rakkaallesi kauniisti ja kunnioittaen, hellittele häntä sanoilla kuten kulta, rakas, omani, aarteeni tai vaikkapa rantaleijonani.

Vaaranen kehottaa myös muistamaan hellyyden: Loputon fyysinen hellyys kuuluu parisuhteen lomaan. Se tuo voimaa ja mahdollistaa kipinän löytämisen uudelleen.