Salibandyn maailmanmestarin Peter Fischerströmin, 46, vatsasta leikattiin 5,8 kilon syöpäkasvain - Salibandy - Ilta-Sanomat

Maailmanmestarin vatsasta leikattiin 5,8 kilon kasvain

Entinen salibandysuuruus Peter Fischerström kertoi podcastissa syöpädiagnoosistaan.

Peter Fischerström (oik.) Suomessa järjestetyissä MM-kisoissa 2010.­

2.9. 20:06

Uransa lopettanut ruotsalainen salibandytähti Peter Fischerström kertoo myöhemmin tällä viikolla julkaistavassa podcastissa hurjia yksityiskohtia syöpätaistelustaan. Asiasta uutisoivat tällä viikolla muun muassa Aftonbladet ja Expressen.

Salibandypodcastista julkaistusta otteista selviää, että 46-vuotiaan Fischerströmin vatsasta löydettiin viime kesäkuussa peräti 5,8-kiloinen syöpäkasvain. Diagnoosi oli kova paikka entiselle maajoukkuepuolustajalle.

– Se oli kuolemanahdistuksen kesä. Tuntui epäuskottavalta, kun luulee olevansa täysin kunnossa ja yhtäkkiä se muuttuukin siihen, että uskoo kuolevansa, hän kertoi.

Pahanlaatuinen kasvain onnistuttiin poistamaan viime heinäkuussa, ja nyt Fischerström voi omien sanojensa mukaan jo hyvin. Syöpä ei ole uusinut ja hän suhtautuu toiveikkaasti elämään ilman syövän tuomaa piinaavaa ahdistusta.

– Menen röntgeniin ensiviikolla, mutta lääkärit uskovat ettei syöpä tule enää takaisin. Kasvain oli pahanlaatuinen, mutta sen tyyppiset eivät ilmeisesti uusi kovin helposti.

Fischerström on yksi Ruotsin salibandyn suurista. 106 maaottelua urallaan pelannut puolustaja oli ensimmäinen ruotsalaispelaaja, joka rikkoi sadan maaottelun rajan. Suomalaisetkin ovat saaneet tuta Fischerströmin taidot: Hän pelasi vuosina 2000–2010 kuusissa salibandyn MM-kisoissa, joista mukaan tarttui neljä kultamitalia.

Uransa vuonna 2013 lopettanut Fischerström voitti lisäksi kolme Ruotsin mestaruutta.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?