Kaksinkertainen maailmanmestari kertoi pelottavasta keväästään – luuli kuolevansa: ”Katsoin televisiosta jalkapalloa, enkä nähnyt pelaajia” - Salibandy - Ilta-Sanomat

Lääkärit löysivät aivoista epämuodostuman – 25-vuotias maailmanmestari lopetti uransa: ”Olin sataprosenttisen varma, että kuolen tähän”

Sara Steen (numero 27) on kaksinkertainen salibandyn maailmanmestari.

Julkaistu: 14.7. 17:06

Salibandyn kaksinkertainen maailmanmestari kertoi loukkaantumisen jälkeen kohtaamistaan hurjista oireista.

Kaksinkertainen salibandyn maailmanmestari, ruotsalainen Sara Steen kertoo hurjista loukkaantumisen jälkeisistä oireistaan, joiden vuoksi hän joutui lopettamaan peliuransa.

25-vuotias seurajoukkue Endre IF:n pelaaja sai aivotärähdyksen 19. tammikuuta, kertoo ruotsalainen Aftonbladet. Pian aivotärähdyksen jälkeen Steen huomasi, että jotain on pahasti pielessä. Nyt puolisen vuotta loukkaantumisen jälkeen Steen tuntee olonsa paremmaksi, mutta pelikentälle hän ei enää uskaltaudu.

Tarkemmin Steen kommentoi tilannettaan ruotsalaiselle salibandysivustolle kirjoittamassaan blogitekstissä.

Steen sai aivotärähdyksen, kun Endre oli pelaamassa vierasottelua Karlstadissa. Aluksi hän ei halunnut lähteä sairaalaan, mutta Karlstadin joukkueen lääkäri sai hänet sinne lopulta suostuteltua. Steen kertoo, ettei olisi halunnut sairaalaan, koska oli suunnitellut joukkueelleen mukavaa yhteistä tekemistä pelireissun päätteeksi.

– Olin käynyt urallani lääkärissä monesti, mutta tämä oli erilaista ja pelottavaa. Tämä ei tuntunut yhtään samalta, miltä yleensä pienen tärskyn jälkeen tuntuu. En suostunut sanomaan sitä ääneen, koska kaiken keskellä oudosti ajattelin, että salibandy on kaikista tärkein asia elämässäni, Steen kuvailee tekstissään innebandymagazinet.se-sivustolla.

Ruotsi päihitti Suomen salibandyn MM-finaalissa Bratislavassa 2017 rangaistuslaukauskisan päätteeksi. Kuvassa myös Ruotsin Sara Steen numerolla 27.

Steen pääsi joidenkin viikkojen tauon jälkeen palaamaan joukkueensa harjoituksiin. Hän piti yllään liiviä merkkinä siitä, ettei häneen saa ottaa kontaktia. Steen kertoo, että harjoitukset tuntuivat äärettömän raskailta, mutta hän taisteli kipua vastaan.

– Kun pääsin kotiin, katsoin televisiosta jalkapalloa, enkä nähnyt pelaajia. Kaikki oli sumeaa. En pystynyt pitämään silmiäni auki. Siitä yöstä lähtien kuolemanpelko hallitsi minua viikkojen ajan. Olin sataprosenttisen varma, että kuolen tähän, Steen muistelee järkytystään.

Seuraavana aamuna Steen meni sairaalaan uudelleen tutkittavaksi. Hän kertoo odottaneensa 11 tuntia odotushuoneessa. Sen jälkeen lääkärit ottivat hänet vastaan ja pitivät hänet sairaalassa lopulta neljä yötä.

– Neljäntenä päivänä kaksi lääkäriä tuli vihdoin luokseni. ”Löysimme aivoistasi pienen epämuodostuman. Jos olisin sinä, en pelaisi enää salibandya”, Steen kertoo lääkärien sanoneen.

Hieman toivuttuaan Steen vieraili eri spesialistien vastaanotolla ja he kertoivat, että lopulta riski on hyvin pieni, jos Steen haluaa jatkaa uraansa.

Sara Steen (numero 27) ja joukkuetoverit juhlivat maalia Suomen verkkoon 2019 Sveitsin MM-kisojen välieräottelussa. Ruotsi voitti kultaa, Suomi otti kisoissa pronssia.

Steen yritti, mutta pelkäsi treeneissä liikaa. Se oli merkki, joka sai hänet tekemään lopullisen päätöksen uransa lopettamisesta. Steen myöntää, että vaikka vamma aiheutti kipua ja sumuista oloa, pahinta kipua aiheutti silti kyseinen päätös.

– Vaikeinta olivat ajatukset, joita nousi mieleeni. Kuka olen nyt, ilman salibandya? Mitä ihmiset ajattelevat minusta nyt? Missä olen nyt hyvä? Steen kertaa Aftonbladetin jutussa.

Kun kaiken muuttaneesta aivotärähdyksestä on kulunut puoli vuotta, Steen on löytänyt jälleen ilon elämäänsä. Hän kertoo blogitekstissään, että pystyy jälleen treenaamaan, nauttimaan elämästään ja olemaan ylpeä taakse jääneestä urheilu-urastaan.

– Olen ikuisesti kiitollinen kaikesta, mitä tämä laji antoi minulle sekä kaikista upeista muistoista ja hyvistä ystävistä. Nyt on vuoroni etsiä muita haasteita. Kiitos! Steen kirjoitti Instagramissa.

Luitko jo nämä?