Suomen salibandynaiset aloittavat kultajahdin – kahdet edelliset MM-kisat päättyneet kitkerästi - Salibandy - Ilta-Sanomat

Suomen salibandynaiset aloittavat kultajahdin – kahdet edelliset MM-kisat päättyneet kitkerästi

Seuratasolla Tampereen Classicia edustava Alisa Pöllänen aloittaa lauantaina uransa kolmannet MM-kisat.

Seuratasolla Tampereen Classicia edustava Alisa Pöllänen aloittaa lauantaina uransa kolmannet MM-kisat.

Julkaistu: 7.12.2019 10:15

Suomen naisten salibandymaajoukkueen tavoitteena on MM-kulta.

Suomen joukkueella on selkeä tavoite lauantaina käynnistyviin salibandyn naisten MM-kilpailuihin. Suomi on liikkeellä voittoaikein, kun neljä edellistä MM-finaalia ovat päättyneet tappioihin. Etenkin kaksi edellistä finaalia ovat päättyneet kitkerästi, kun Ruotsi on nitistänyt Suomen rangaistuslaukauskilpailussa.

Suomen joukkueessa on 11 MM-ensikertalaista, joista nuorin on 16-vuotias Suvi Hämäläinen. Mia Karjalainen pelaa jo viidensissä MM-kilpailuissaan. Sanni Nieminen, Laura Manninen, My Kippilä, Alisa Pöllänen ja Veera Kauppi pelaavat kolmansissa MM-kilpailuissaan.

– Mitä tiukempi peli, niin sitä kovempi Alisa Pöllänen on kentällä, pahoista loukkaantumisista kisakuntoon toipunut Pöllänen, 25, kertoi MM-joukkueen julkaisun yhteydessä.

Suomen edellinen maailmanmestaruus on vuodelta 2001. Ruotsi on voittanut kuusi mestaruutta peräkkäin ja on Suomen tavoin suurin ennakkosuosikki myös tällä kertaa.

– Ruotsi on sellainen joukkue, jonka ihon alle pitää päästä pelin alusta lähtien. Sen henkinen kantti ei kestä välttämättä sitä, että vastustaja pääsee ihon alle, Pöllänen laati suunnitelmaa mahdollisen finaalin varalle.

Sveitsissä pelattavissa MM-kilpailuissa Suomi aloittaa kultajahdin lauantaina ottelulla Puolaa vastaan. Alkulohkon ohjelma on tiivis, kun sunnuntaina vastassa on Sveitsi ja maanantaina Saksa.

Pudotuspelit alkavat torstaina, ja finaali pelataan sunnuntaina 15. joulukuuta. Kaikki turnauksen ottelut pelataan Neuchatelin kaupungissa Luoteis-Sveitsissä lähellä Ranskan rajaa.

Suomen ja Puolan välinen avausottelu alkaa lauantaina kello 13. Yle Areena näyttää ottelun suorana.