Salibandynaiset saavat kaksi odotettua pelaajaa sairastuvalta MM-kilpailuihin - Salibandy - Ilta-Sanomat

Salibandynaiset saavat kaksi odotettua pelaajaa sairastuvalta MM-kilpailuihin

My Kippilä on kuntoutumassa MM-kisoihin. Kuva marraskuulta 2017.

My Kippilä on kuntoutumassa MM-kisoihin. Kuva marraskuulta 2017.

Julkaistu: 5.11. 13:12

Suomen joukkueeseen nimettiin 11 MM-ensikertalaista.

Suomen naisten salibandymaajoukkueen päävalmentaja Lasse Kurronen kuvailee MM-joukkueen valintaprosessia vaikeammaksi kuin kaksi vuotta sitten. Liikkuvia osia riitti, moni nuori pelaaja oli säväyttänyt seurajoukkueissaan ja parin kärkinimen pelikunto askarrutti.

Loukkaantumisista kärsineistä pelaajista puolustaja My Kippilä ja hyökkääjä Alisa Pöllänen ovat pääsemässä kisakuntoon.

– Lopulta kaikki pelaajat olivat käytettävissä eikä loukkaantumisten takia kukaan joudu jäämään pois, Kurronen tuumi tiistaina järjestetyssä mediatilaisuudessa.

– Kippilä alkaa olla pelikunnossa. Hän tuo pallollista taitoa puolustukseen. Pöllänen vakuutti otteluissa, joita häneltä näin.

Pölläsen viime vuodet ovat olleet rikkonaisia. Kippilä säväytti MM-kilpailuissa 2015 ja 2017, mutta polvivamma heitti varjon joulukuussa Sveitsissä pelattaviin MM-kilpailuihin valmistautumisen ylle.

– Kippilä ei ole pelannut vielä sarjapelejä. Marraskuun aikana hän ehtii pelata muutaman ottelun ennen viimeistelyleirille lähtöä. Hän lähtee tänään Ruotsiin. Eilisessä lääkärintarkastuksessa kaikki oli kunnossa, Kurronen avasi ruotsalaisjoukkue Kais Moraa edustavan Kippilän tilannetta.

Ilman mailoja viimeistelyleirille

Pöllänen on pelannut tänä syksynä muutaman ottelun ja kasvattanut kuormitusta hiljalleen.

– Tunnen pelaajan pitkältä ajalta ja näin viikonloppuna vanhaa Alisaa. Viikonloppuna hän pystyi pelaamaan jo täyden pelin ja siinä joka toista vaihtoa, Kurronen kertoi.

Marraskuun lopussa maajoukkue matkustaa Teneriffalle lämpöleirille. MM-joukkueessa on peräti 11 kisojen ensikertalaista.

– Joku tiesi, että isoin ensikertalaisten määrä koskaan, Kurronen tuumi.

– Leirillä ryhmäkoheesio on ykkösjuttu. Käymme läpi päävastustajat, mutta lajia ei harjoitella. Mailat jäävät kotiin. Viikossa ei opi pelaamaan, jos ei ole tähän mennessä jo oppinut. Ei tarvitse hinkata kuvioita. Sikäli se on erilainen viimeistelyleiri, Kurronen tuumi.

Suomen joukkue:

Maalivahdit: Tiltu Siltanen SB-Pro, Krista Nieminen UH Beo (Sveitsi).Puolustajat: Sanni Nieminen Classic, Laura Manninen Pixbo Wallenstam (Ruotsi), Mia Karjalainen Pixbo Wallenstam IBK (Ruotsi), Trine Sällström EräViikingit, Mia Vallenius Koovee, Inka Lampinen PSS, My Kippilä Kais Mora (Ruotsi).Hyökkääjät: Sara Piispa UH Beo (Sveitsi), Suvi Hämäläinen Pirkkalan Pirkat, Meri-Helmi Höynälä SB-Pro, Johanna Homi Koovee, Ella Sundström PSS, Alisa Pöllänen Classic, Oona Kauppi IKSU (Ruotsi), Veera Kauppi IKSU (Ruotsi), Milja-Maria Saarikoski EräViikingit, Jenna Saario Kais Mora (Ruotsi), Sofia Leino TPS.Päävalmentaja: Lasse Kurronen.