Suomen MM-kisat mukaan tukemaan vähävaraisten lapsiperheiden harrastuksia – ”Yksittäinen lapsi voi olla maailman onnellisin”

Julkaistu:

Salibandy
MM-kotikisat lyöttäytyi yhteen Hope ry:n kanssa. Kampanjassa kerätään urheiluvälineitä vähävaraisille lapsille ja nuorille.
Miesten salibandyn MM-kisat käydään Helsingissä joulukuussa 2020. Suomen kotikisat ja hyväntekeväisyysjärjestö Hope ry ovat aloittaneet yhteistyökumppaniensa kanssa kampanjan, jolla on tarkoitus ehkäistä lasten ja nuorten eriarvoisuutta.

Anna mahdollisuus -hyväntekeväisyyskampanjassa kerätään urheiluvälineitä ja -vaatteita vähävaraisille lapsille ja nuorille. Kampanjassa ei kerätä pelkästään salibandyvarusteita, vaan kaikkien lajien välineitä ja varusteita voi lahjoittaa.

Salibandyn 2020 MM-kisojen tapahtumajohtaja Hanne Pirkola avasi kampanjan taustoja.

– On hienoa, että voimme kisojen avulla tehdä tämmöisiä juttuja. Kisoihin on aikaa reippaasti yli vuosi, joten ehditään tehdä vielä monenlaista Hopen kanssa.

– Meille yhdenvertaisuus on yksi isoimmista asioista ja tämän kampanjan avulla haluamme antaa kaikille mahdollisuuden harrastaa. Nyt voimme konkreettisilla toimilla tehdä asioita sitä kohti, Pirkola iloitsee.

Pirkola kertoo, että tiistaina julkaistu ja keskiviikkona käyntiin pyörähtävä kampanja on laitettu alulle tammikuussa.

Hope ry:n toiminnanjohtaja Eveliina Hostila rohkaisee ihmisiä lähtemään mukaan kampanjaan.

– Jos yhtään tuntuu siltä, että haluaa auttaa, niin toimeksi vaan. Auttamishalua ja empatiaa löytyy, kun apua pyydetään.

– Sitten kun autetaan, yksittäinen lapsi voi olla maailman onnellisin, Hostila muistuttaa.

Kahdeksan vuotta toiminnanjohtajana ollut Hostila kertoo, miten Hope ry:n tuen piiriin on mahdollista päästä.

– Hopen tuen piiriin pääsee helpoiten nettisivuilla olevan lomakkeen kautta. Puolet tulevat sosiaalitoimen ja perhetyön kautta meidän tuen piiriin.

Lapsiperheköyhyys on Suomessa kasvussa. Hope ry:n mukaan noin joka kahdeksas lapsi ja nuori elää vähävaraisessa perheessä, jossa ei ole mahdollisuutta harrastaa tai hankkia harrastuksiin tarvittavia välineitä.

– Valitettavasti avun tarve on kasvanut, eikä julkinen puoli pysty pitämään kaikista huolta. Meidän lopullinen tavoite on sellainen, ettei meitä enää tarvittaisi, Hostila sanoo.

Hostila näkee tärkeänä asiana, että kampanjassa on kasvoina huippu-urheilijoita. Eilisessä tilaisuudessa oli mukana salibandymaajoukkueen Juha Kivilehto ja Lauri Kapanen.

– Urheilun kautta voidaan vaikuttaa monella tasolla. Idolit vaikuttavat aina lapsiin, ja sitä kautta elämäntapoihin voidaan vaikuttaa, Hostila huomautti.

Kampanja-aika on 1.8–18.8.2019. Lahjoituksia eli lasten ja nuorten harrastusvälineitä ja -vaatteita voi jättää kyseisenä aikana Stadiumin ja Starkin myymälöistä löytyviin keräyspisteisiin ympäri Suomen. Kampanjaan voi osallistua myös rahalahjoituksella.

Maailmanmestari huolissaan lajin kalleudesta

Tampereen Classicia edustava salibandyn maailmanmestari Juha Kivilehto , 38, on iloinen uudesta kampanjasta.

– Tämä on hieno ja iso asia kaikille lajeille. Nuorille sekä vanhemmille pitää tarjota mahdollisuus harrastaa.

Pitkään maailman parhaimpien puolustajien joukossa ollut Kivilehto huomautti lajin kustannuksista.

– Nykypäivänä kaikki alkaa olla hirveän kallista, varusteet sekä halli- ja salivuokrat. Kustannukset ovat sen verran kovia, että jos pienillä teoilla voidaan madaltaa kynnystä aloittaa uutta harrastusta, niin se on todella fantastista.

Salibandy on perinteisesti ollut edullinen harrastus, mutta viime vuosina myös sen kustannukset ovat olleet nousussa.

– Tuntuu, että trendi on edelleenkin nouseva, mikä on sinänsä sääli.

– Markkinoilla on paljon mailavalmistajia ja kenkävalmistajia, joten kilpailu on kovaa. Toivon, että se kilpailu kääntyisi hintojen tippumiseen ilman laadusta tinkimistä.

Kokenut pelimies on pelannut Suomen A-maajoukkueessa vuodesta 2002 lähtien. Palkintokaapista löytyy neljä MM-kultaa ja kolme hopeaa. Maajoukkuepelit kiinnostavat yhä.

– Haluan olla kotikisoissa mukana. Yksi tavoitteeni on se, että olen voittamassa kotikisojen maailmanmestaruuden.

Viime keväänä selän kanssa ongelmissa ollut pelaaja on viimein päässyt lajiharjoituksien pariin.

– Eilen olin ensimmäistä kertaa lajiharjoituksissa kevään viimeisen finaalin jälkeen. Ne menivät itseltä lähes täysin kipulääkkeiden voimalla. Kesällä olen kuntouttanut selkää, ja se alkaa olemaan ihan hyvässä kunnossa. Vielä on kuitenkin matkaa siihen kuntoon, missä haluan itse olla.

Ilta-Sanomat toimii kampanjan mediakumppanina.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt