Salibandy

MM-finaalin häviäminen Suomelle otti koville Ruotsissa – media ruoski armotta omiaan: ”Jättifiasko!”

Julkaistu:

MM-salibandy
Toinen peräkkäinen finaalitappio Suomelle oli karmea pettymys Ruotsissa.
– Ei mennyt suunnitelman mukaan.

Näin sanoi Ruotsin maajoukkueen valmentaja Mikael Hill finaalitappion jälkeen ja saman ajatuksen jakoi varmasti koko maan salibandykansa. Pettymyksen saattoi aistia myös lukemalla paikallisia lehtiä.

Eritoten Aftonbladet oli armoton nettisivustonsa otsikossa: ”Ruotsalainen floppi – painajainen MM-finaalissa”.

– Ruotsilla on maailman absoluuttisesti parhaat salibandypelaajat ja maailman paras maajoukkue, mutta se hävisi silti MM-finaalin Suomelle. 6–3. 6–3! suomi toimittaja Jonas Gustavsson kolumnissaan.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Kolumninsa otsikossa Gustavsson piti tappiota isona fiaskona.

Aftonbladetin kilpailija Expressen ei uhrannut MM-finaalille yhtä suurta tilaa. ”Ruotsi romahti päätöserässä” oli lehden otsikon tuomio.

Toimittaja Elin Kardell muistutti siitä, että vielä isompi fiasko oli lähellä.

– Ruotsin kisat olivat päättyä historialliseen epäonnistumiseen Sveitsiä vastaan välierässä. Rankkarivoiton jälkeen Ruotsin oli määrä ottaa revanssi Suomesta. Suomi kuitenkin vei lopulta voiton selvin lukemin, Kardell kirjoitti.

Sinikeltaisten ylivalta salibandyssä on murentunut vuosi vuodelta. Ruotsi voitti lajin ensimmäiset kuusi MM-kultaa putkeen, mutta Suomi on vienyt neljä viime kuudesta tittelistä. Ruotsi on viimeksi juhlinut MM-kultaa vuonna 2014 kotiyleisönsä edessä Göteborgissa.

Innebandymagazinetin Henrik Jansson kirjoitti otteluraportissaan, että Suomen yliote MM-finaaleissa vuodesta 2008 on selkeä.

– Tehokas Suomi vastaan tehoton Ruotsi. Maalivahti Eero Kososelta huimia torjuntoja toisensa perään. Tämä johti siihen, että Suomi onnistui puolustamaan maailmanmestaruutta ja voittamaan selvin lukemin, Jansson kirjoitti.

Aftonbladetin Gustavsson puolestaan pohtii, onko Suomi nyt lajin ykkönen. Ei ehkä koko lajin mittakaavassa, mutta MM-kisoissa sinivalkoiset ovat vakava uhka.

– MM-kisoissa on oltava parhaimmillaan oikealla hetkellä, ja Suomi on ollut sitä useammin kuin Ruotsi tällä vuosikymmenellä.

Kahden vuoden kuluttua Ruotsi saa uuden mahdollisuuden revanssiin. Sitä ei sovi enää jättää käyttämättä, tai salibandyvaltikka jää pysyvästi Suomeen.

Herkullisempaa koston paikkaa ei sinikeltaisille aukea, sillä 2020 MM-kisat pelataan Helsingissä.

Juttua korjattu 10.12.2018 kello 11.15: Mikael Hill ei ole Ruotsin salibandymaajoukkueen kapteeni, vaan valmentaja.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt