Salibandy

Salibandymiehillä enää yksi askel kultaunelmaan – vastaan tulee sunnuntaina Ruotsi

Julkaistu:

MM-salibandy
Suomi kohtaa MM-finaalissa tuttuakin tutumman Ruotsin
Tunnelma ei vielä ollut erityisen riehakas, kun Suomen miesten salibandymaajoukkueen pelaajat marssivat pukukoppiin voitokkaan MM-välierän jälkeen.

Suomi eteni Prahan MM-kisojen finaaliin kukistamalla välierissä Tshekin 7–2. Pelaajien olemuksesta näkyi, että vasta yksi lisäaskel on otettu kohti tavoitetta, MM-kultaa.

Se viimeinen porras on kiivettävänä sunnuntain finaalissa. Petteri Nykyn valmentama joukkue kohtaa loppuhuipennuksessa Ruotsin, joka joutui omassa välierässään todella ahtaalle Sveitsiä vastaan.

Ruotsi väänsi lauantain myöhäisillassa 5–4-voiton vasta rangaistuslaukauskisan jälkeen. Sveitsi olisi tehnyt voitolla salibandyhistoriaa, sillä Ruotsi on aina edennyt finaaliin miesten MM-kisoissa.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Sveitsi oli vähällä viedä voiton nimiinsä varsinaisella peliajalla, kun Patrick Mendelin laukoi 4–3-johtomaalin ajassa 56.41. Albin Sjögren kiskaisi Ruotsin tasoituksen alle kaksi minuuttia ennen kolmannen erän loppua.

Rangaistuslaukauskisassa Ruotsilta onnistui maalinteossa neljä ja Sveitsiltä kolme pelaajaa.

Suomi oli Tshekkiä vastaan pienessä pinteessä ottelun alussa ja hetkittäin kolmannessa erässä, mutta kokonaisuudessaan joukkue pelasi kypsän ja varman ottelun.

– Tuntui upealta pelata tällaisen yleisön edessä. Fanit olivat mukavasti mukana, ja oli mahtava fiilis. Siitä pelaaja nauttii, kun on mahdollisimman paljon yleisöä, kaksi maalia tehnyt Joonas Pylsy sanoi.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Yleisöä Prahan kamppailussa riitti, ja katsojamääräksi ilmoitettiin 12 811.

Oliko äänekäs kotiyleisö myös mukava hiljentää maaleilla?

– Se on juuri näin. Toisessa erässä tuli aikamoinen vihellyskonsertti. Olihan se aika mukavaa, Pylsy makusteli.

Pylsy ja Lastikka pisterohmuina

Pylsy viimeisteli avauserässä maalin kulmalta ottelun ensimmäisen osuman. Toisessa erässä hän päätti kuljetuksensa komeaan vetoon, joka vei Suomen 3–0-johtoon.

Seurajoukkuetasolla Tampereen Classicia edustava Pylsy on ollut Prahan MM-kisoissa hyvässä tehovireessä, sillä hän on kerännyt viidessä ottelussaan yhteispisteet 5+2.

Pylsyn pistesaldo Tshekki-kamppailussa oli 2+1. Myös Ville Lastikka keräsi pisteet 2+1.

Päätöserän puolivälin jälkeen Suomi karkasi jo 5–1-johtoon, ja ottelu oli käytännössä sitä myöten selvä. Kaksi viimeistä maaliaan Nykyn suojatit tekivät tyhjiin.

Tshekki tarjosi fyysisen ja kontakteja kaihtamattoman vastuksen.

– Ei tänne ole tultu pelkäämään. Vauhtia vaan niin yleensä tapahtuu hyviä asioita. Finaalissa on tärkeintä, että pysymme liikkeessä, olemme huolellisia pallon kanssa ja uskallamme pelata, Pylsy sanoi.

Pylsy kuuluu niihin suomalaispelaajiin, joilla on roppakaupalla henkilökohtaista taitoa ja kyky ohittaa vastustajia. Molempia elementtejä näkyy Suomen ryhmässä todella paljon.

Ei varaa hötkyilyyn

Suomi metsästää sunnuntaina kautta aikain neljättä miesten MM-kultaansa. Samalla se puolustaa mestaruuttaan, sillä kaksi vuotta sitten Petri Kettusen valmentama Suomi oli ykkönen.

Prahan MM-välierän erikoisuus oli, että Kettunen valmentaa nykyään Tshekin maajoukkuetta.

– Nyt ukot tekemään palauttavia juttuja, sapuskaa rinnan alle, otetaan rauhallisesti ja scoutit (tarkkailijat) tekevät töitä. Ei tässä kannata hötkyillä mistään, päävalmentaja Nykky sanoi heti Tshekki-kamppailun jälkeen.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt