Miksi tulikuuma maalitykki ei mahtunut salibandyn MM-joukkueeseen?

Suomen MM-joukkue salibandyyn valittu. Jari Hankkio ei mahtunut mukaan.

Mika Kohonen ja kumppanit juhlivat MM-kultaa 2016.

6.11.2018 15:54 | Päivitetty 6.11.2018 16:19

Salibandyn MM-joukkuevalintojen kuumimpia kysymyksiä oli se, mahtuuko SPV:n maalitykki Jari Hankkio Suomen kisaryhmään.

Kun maajoukkuevalmentaja Petteri Nykky ilmoitti tiistai-iltapäivänä valintansa joulukuussa Prahassa pelattavaan lopputurnaukseen, Hankkion nimeä ei näkynyt listalla.

Nykyltä kysyttiin, miksi 22 maalia viidessä liigapelissä laukonut Hankkio ei mahtunut porukkaan. Nykky vastasi näin:

– Olen pahoillani, etten ehtinyt testata häntä kansainvälisissä peleissä. Soitin hänelle kasatessani 30 pelaajan alustavaa listaa. Silloin Hankkio itse sanoi, etteivät polvet ja mies ole vielä siinä kunnossa kuin hän haluaisi.

Samalla Nykky vastasi SPV:n valmentajan Tommy Koposen arvosteluun siitä, että maajoukkueluotsi sorsisi seinäjokilaisseuran pelaajia maajoukkuevalinnoissa:

– Minä valitsen miehet Suomen lipun alle. En pohdi sitä, mistä he tulevat. Siihen, että Hankkio ei nyt tullut valituksi, on vaikuttanut kulunut puolitoista vuotta, ei vain tämä syksy. Mielestäni ykkösmaalivahtimme taitaa muuten olla SPV:n pelaaja tänä vuonna.

Kohonen ennätysvauhdissa

Mika Kohonen edustaa Suomea ennätyksellisen 11. kerran salibandyn MM-kisoissa.

41-vuotias Kohonen on ollut mukana Suomen MM-kokoonpanoissa 1998 lähtien, ja tällä kertaa Petteri Nykky on nimennyt hänet puolustajaksi.

Suomen joukkueessa on kymmenen pelaajaa Classicista. MM-kisojen ensikertalaisia kokoonpanossa on viisi: maalivahti Lassi Toriseva, puolustaja Mikko Leikkanen sekä hyökkääjät Ville Lastikka, Mikko Hautaniemi ja Jussi Piha. Joukkueen kapteeni on Nico Salo.

Salibandyn MM-joukkue

Maalivahdit: Eero Kosonen (SPV), Lassi Toriseva (Classic).

Puolustajat: Juha Kivilehto (Classic), Mika Kohonen (Happee), Janne Lamminen (Classic), Mikko Leikkanen (Classic), Krister Savonen (Classic), Lauri Stenfors (TPS9, Tatu Väänänen (SV Wiler-Ersigen).

Hyökkääjät: Sami Johansson (Classic), Miko Kailiala (TPS9, Lauri Kapanen (EräViikingit), Peter Kotilainen (Happee), Jani Kukkola (EräViikingit), Ville Lastikka (Steelers), Jussi Piha (Classic), Joonas Pylsy (Classic), Eemeli Salin (Classic), Nico Salo (Classic), Mikko Hautaniemi (TPS).

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?