Salibandy

Katsoja pilasi 11-vuotiaan tytön rankkarin rumalla tavalla – video leviää kulovalkean lailla: ”Ei tällaiseen riitä ymmärrystä”

Julkaistu:

salibandy
11-vuotiasta junioripelaajaa häirittiin rumalla tavalla.
C-tyttöjen salibandyottelussa Espoon Kauklahdessa nähtiin ikävä välikohtaus, kun toisen joukkueen kannustusjoukoista häirittiin toisen joukkueen pelaajan rangaistuslaukausta.

EräViikinkien naisten joukkueen valmentaja Timo Suonpää oli katsomassa peliä ja videoi tapahtuman. Hän jakoi sen sosiaalisessa mediassa. Twitteriin ladattua videota on katsottu yli 12 000 kertaa.

Ottelun kolmannessa erässä tuomittiin rangaistuslaukaus, jota asettui ampumaan tappiolla olleen joukkueen 11-vuotias pelaaja. Juuri kun nuori tyttö on kuljetuksensa päässä ja aikeissa laukoa, kuuluu katsomosta terävä vihellys. Pelaaja häkeltyy täysin ja tärvelee rankkarinsa.

– Olen elämäni aikana ollut mukana todella monessa salibandymatsissa. Ikinä en ole törmännyt moiseen, Suonpää kertoo Ilta-Sanomille.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Suonpään mukaan vihellys kuului vastustajan kannatusväen joukosta.

Vanhempien huono käytös eri lajien junioripeleissä nousee esiin tasaisin väliajoin. Suonpään mukaan nyt nähty rankkarihäirintä on salibandyssä poikkeuksellista.

– Jossain aikuisten kovan panoksen pelissä voisin ehkä kuvitella jotain tällaista. Nyt puhutaan kuitenkin 11-vuotiaista tytöistä. Ei tällaiseen riitä ymmärrystä, Suonpää harmittelee.

Yleisössä yllätyttiin tempusta, ja Suonpää kertookin huutaneensa nopeasti viheltäjän perään. Suurempaa kalabaliikkia ei syntynyt, sillä peliä jatkettiin nopeasti.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Suonpään mukaan pelaaja luuli erotuomarin puhaltaneen pilliinsä ja meni siksi sekaisin. Erotuomarit päättivät olla uusimatta rankkaria.

– Oli kyllä törkeä teko. Tuomarit eivät olleet ihan ajan tasalla, pelaajan äiti harmitteli IS:lle.

Reipas pelaaja ei kuitenkaan jäänyt sen suuremmin murehtimaan tilannetta. Salibandyn karmajumalat katsoivat kuitenkin suopeasti, sillä ottelu kääntyi rangaistuslaukauksen tärvelleen tytön joukkueen voittoon.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt