Salibandy

Nyt se on varmaa: Mika Kohonen palaa Happeeseen

Julkaistu:

salibandyliiga
Viisi kertaa maailman parhaaksi salibandypelaajaksi valittu Mika Kohonen palaa SM-sarjaan.
Salibandylegenda Mika Kohonen, 41, palaa kotiin. Kohonen on solminut yksivuotisen sopimuksen kasvattiseuransa, jyväskyläläisen Happeen kanssa.

Maailman kaikkien aikojen parhaaksi pelaajaksikin tituleerattu Kohonen on pelannut suurimman osan urastaan Ruotsissa. Viime kaudella hän edusti FC Helsingborgia.

Happeessa pääsarjauransa syksyllä 1995 aloittanut Kohonen puki viimeksi hirvipaidan ylleen kaudella 2004–05. Tuolloin Kohonen takoi runkosarjan ja pudotuspelien piste-ennätykset uuteen uskoon.

Kohonen on voittanut Suomen paidassa kolme maailmanmestaruutta. Ruotsin mestaruuksia on tilillä neljä, mutta palkintokaapista puuttuu yhä SM-kulta. Toistaiseksi Kohonen on saalistanut Salibandyliigasta hopeaa (2005) ja pronssia (2000).
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Viisi kertaa maailman parhaaksi lajissaan valittu Kohonen tuo Happeeseen roimasti osaamista ja kokemusta. Seuran tavoitteena onkin kirkastaa viimekeväinen SM-hopea kullaksi. Happeen tähän mennessä ainoa mestaruus on keväältä 2014.

Vaajakoskelaislähtöinen Kohonen on kerännyt Happeessa pelaamissaan 213 Salibandyliigan ottelussa 404 tehopistettä. Viime kaudella Kohonen merkkautti Ruotsin Superliganissa 16 maalia ja 22 syöttöä 38 ottelussa.

FC Helsingborg sijoittui Superliganissa seitsemänneksi.

Happeessa pelaamisen lisäksi Kohonen aloittaa Keski-Suomen alueen lahjakkaimpien pelaajien Next Generation -mentorina.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt