Salibandy

Naisten salibandyfinaalista muodostui todellinen jännitysnäytelmä – ”Oli ihan omituinen fiilis”

Julkaistu:

Salibandy
Nurmijärveläinen SB-Pro on vuoden 2018 salibandyn naisten Suomen mestari. Tampereen Classic kaatui lukemin 3–2.
Maalittoman avauserän jälkeen Classic meni toisessa erässä 2–0-johtoon, mutta Pro kiri rinnalle ja ohi. Pron 3–2-voittomaali tuli ylivoimalla ajassa 57.10, kun Jaana Lirkki löysi Denisa Ratajovan maalin edestä.

– Oli ihan omituinen fiilis. Kuulin että johtomaali tuli kolme minuuttia ennen loppua, ajantajuni hävisi siinä vaiheessa ja yhtäkkiä se oli ohi. Sitten olin vain, että huh, SB Pron maalivahti Tiltu Siltanen kuvaili ottelun viime hetkiä.

Siltanen oli kentän näkyvimpiä hahmoja. Kahdeksaantoista torjuntaan mahtui toinen toistaan upeampia pelastuksia.

Hän joutui venymään varsinkin erien alussa Classicin vyöryttäessä hyökkäyksiä Pron maalille.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Pudotuspeleissä meni muutama peli niin, että otettiin alkuun pari omiin, mutta noustiin sieltä. Onneksi pelien alut eivät ratkaise lopputulosta, Siltanen kommentoi.

Siltasen usko ei loppunut missään vaiheessa. Hän sai voimaa yleisöstä, jota oli paikalla yli 5 000 henkeä. SB Pro oli finaalissa myös viime vuonna.

– Muistaakseni nyt oli enemmän ääntä. Molemmilla oli huikeat kannustusjoukot, Siltanen kiittelee tunnelmaa.

Pelisuunnitelma onnistui

Pron päävalmentaja Matti Kaipion mukaan peli ratkesi tänään Pron viimeistelytehokkuuteen. Kaipion mukaan myös pelisuunnitelma onnistui.

– Käytimme vähäiset paikkamme hyvin hyväksi. Vastustaja taas ei saanut kovin laadukkaita ratkaisuja hyvistä paikoista, Kaipio analysoi.

Classic hallitsi palloa suurimman osan ottelusta, Pro taas keskittyi vastahyökkäyksiin. Kaipio sanoo, että heiltä oli tietoinen valinta luovuttaa pallonhallinta Classicille.

– Halusimme pitää Classicin pelaajat pienissä kulmissa, poissa ykkössektorista. Siinä onnistuttiin tänään äärimmäisen hyvin.

”Nyt on ansaittu hyvät unet”

Prosta on helppo nostaa onnistujiksi esimerkiksi maalivahti Siltanen ja kaksi maalia viimeistellyt Jenni Torkki. Kaipion mukaan Pro onnistui tänään ennen kaikkea joukkueena. Siltanen on samaa mieltä.

– Minun mielestäni peli ratkesi tänään siihen, että meillä on kolme tasaista kenttää. Meillä on hyvä henki ja me uskotaan toisiimme. Kyllä se usko vei meidät tänään voittoon, Siltanen totesi.

Viime kauden hopeinen mitali kirkastui kultaiseksi, Pron juhlat ovat valmiina alkamaan.

– Voittoa on odotettu, tätä juhlitaan pitkään. Tai no, ei liian pitkään. Ensi viikonloppuna on EFT-turnaus, maajoukkuekoppari Siltanen kertoi.

Kaipiokaan ei aivan villiksi ala.

– Minä olen äärimmäisen kova juhlimaan. Tarkoitus on mennä kotiin, lämmittää sauna ja mennä ajoissa nukkumaan. Nyt on ansaittu hyvät unet.