Salibandy

SB-Pro nousi upeasti naisten salibandymestariksi

Julkaistu:

Salibandy
SB-Pro voitti SM-kultaa.
Salibandyn naisten mestaruusvaltikka vaihtoi osoitetta, kun vuosikymmenen lajia dominoinut Tampereen Classic taipui Superfinaalissa Nurmijärven ylpeydelle SB-Prolle 2–3. Jännittävän pelin ratkaisi SB:n tshekkivahvistus Denisa Ratajova vajaat kolme minuuttia ennen päätössummeria.

Classic voitti SB-Pron vuosi sitten Superfinaalissa, ja tuo mestaruus oli joukkueelle kahdeksas kymmenen kauden sisään. Nyt sillä oli saumansa jatkaa hallintaa, mutta SB-Pro oli kylmän viileä myös ahdingossa. Näin mestaruus palasi Nurmijärvelle neljän vuoden tauon jälkeen.

Maalittoman ja hienoisen tunnustelevan avauserän jälkeen toisessa erässä alkoi tapahtua. Ensin Classic-tähtiin lukeutuva Ella Alanko nosti maalinedushässäkästä tuomitun rangaistuslaukauksen yli maalin, mutta kuittasi hukkauksensa seuranneella ylivoimalla komealla kaukovedolla.

Ella Alangon show jatkui vajaat kolme minuuttia myöhemmin, jälleen nätillä vedolla. Ja vaikka osumaa ei merkittykään ylivoimamaaliksi, oli SB-Pro saanut viidennen pelaajan jäähypenkiltä kentälle vain pientä hetkeä ennen Alangon kutia.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Kaksi jäähyä ja niistä koituneet takaiskut kahden ja puolen minuutin sisään näyttivät jo murtaneen SB-Pron, Classicin pitäessä peliä hyvin hallussaan. Mutta salibandyssa kaikki voi vaihtua hyvinkin nopeasti, ja niin kävi jälleen. Jenni Torkki kavensi tarkalla vedolla, ja vain kaksi minuuttia myöhemmin Torkki tasoitti, jos mahdollista niin vieläkin tarkemmalla laukauksella. Näin päätöserään lähdettiin tasalukemista 2–2.

Ratkaisu saatiin sitten tasaisuutta kuvaten ylivoimalla. Ratajova oli varma, ja SB-Pro kesti loppupaineen tamperelaisten taholta.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt