Salibandy

Olipa hurja salibandyvälierä Tampereella – dramaattinen loppuratkaisu

Julkaistu:

Salibandy
Nokian KrP voitti Salibandyliigan ensimmäisessä välierässä Happeen jatkoajalla 8–7.
Nokian KrP:n ja jyväskyläläisen Happeen ensimmäinen välieräottelu oli todella dramaattinen.

Tampereen Raholassa pelatun hurjan ottelun voitti lopulta isäntäjoukkue KrP jatkoajalla 8–7 ja otti ensimmäisen kiinnityksen Helsingissä pelattavaan Superfinaaliin.

KrP johti kahden erän jälkeen 3–2, mutta päätöserässä alkoi tapahtua. KrP näytti ensin menevän reiluun voittoon, kun se kolmannen erän maalikimaralla johti peräti 7–3 vielä viisi minuuttia ennen loppua.

Sitten Happee löysi kuitenkin ilmiömäisen kirin. Happee taikoi minuuttiin ja 19 sekuntiin (55.03–56.22) kolme maalia ja kavensi ottelun 6–7:ään. Näistä Jonne Junkkarisen osuma tuli kuudella viittä vastaan Happeen pelattua ilman maalivahtia.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Kaiken huipuksi KrP:n Joni Henttonen sai viiden minuutin rangaistuksen väkivaltaisuudesta ajassa 57.49. Happee ei ehtinyt pelata kuin 14 sekuntia ylivoimalla, kun Veli-Matti Hynynen tasoitti ottelun.

Sen jälkeen Happeelle jäi vielä reilut neljä ja puoli minuuttia ylivoima-aikaa. Happee ei kuitenkaan onnistunut ratkaisemaan ottelua varsinaisen peliajan aikana, joten ratkaisu siirtyi jatkoajalle.

Heti jatkoajan alussa tapahtui jotain uskomatonta. KrP:n voitettua aloituksen Matti Koskela heitti pitkän kukkupallon maalille, ja Jere Oksanen ohjasi pallon maaliin – alivoimalla! Jatkoaikaa ehdittiin pelata vain viisi sekuntia.

Joukkueet pelaavat toisen välierän perjantaina Jyväskylässä. Kerrasta poikki -loppuotteluun pääsee neljällä voitolla. Toisessa välieräparissa pelaavat runkosarjan voittaja Happee ja espoolainen Indians.

Miesten Salibandyliiga:

1. välieräottelu (4 voitolla finaaliin):

Nokian KrP–Happee 8–7 ja. (3–0, 0–2, 4–5, 1–0)

Nokian KrP johtaa voitoin 1–0.

Seuraavat ottelut: 5.4. Indians–Classic, 6.4. Happee–Nokian Krp.