Salibandy

Salibandyvalmentajat sopivat ottelun lopputuloksesta – tuomiona massiiviset toimitsijakiellot

Julkaistu:

salibandy
Divarijoukkueiden valmentajat syyllistyivät vakavaan rikkomukseen.
O2-Jyväskylä ja sipoolainen ÅIF kohtasivat salibandyn toiseksi korkeimmalla sarjatasolla Divarissa 18. helmikuuta. Ottelu oli päätöshetkillä tilanteessa 5–5, ja tuolloin joukkueiden valmentajat sopivat ottelun lopputuloksesta. Peli päättyi varsinaisella peliajalla kyseisiin lukemiin. ÅIF voitti lopulta ottelun rangaistuslaukauskilpailussa lukemin 6–5.

Salibandyliiton Kilpailu- ja kurinpitoryhmä tuomitsi molempien joukkueiden päävalmentajat vuoden pituisiin toimitsijakieltoihin. Salibandyliitto sanoo tiedotteessaan suhtautuvansa otteluiden sopimisiin vakavasti.

– Pelaaja, valmentaja, muu toimihenkilö tai erotuomari, joka osallistuu ottelun lopputulosten sopimiseen, määrätään kilpailu- tai toimintakieltoon vähintään vuodeksi. Toistuvasta ottelun lopputulosten sopimiseen osallistumisesta voidaan määrätä elinikäinen kilpailu- tai toimintakielto, tiedotteessa kerrotaan.

Kilpailu- ja kurinpitoryhmällä oli runsaasti materiaalia asiaa käsitellessään. Se toteaa, että seuroilla ei ollut mitään tekemistä ottelun sopimisen kanssa, joten normaalisti rangaistuksena oleva sarjapaikan menettäminen olisi kohtuutonta. Molemmilta joukkueilta vähennettiin sarjataulukosta yksi piste.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Toimitsijakiellot astuivat voimaan 26. helmikuuta ja ovat voimassa kaikissa sarjoissa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt