Salibandy

Kahden vuoden takainen Ruotsi-tappio tuli äärimmäisen katkerasti – Suomen naisten salibandymaajoukkue hakee nyt revanssia

Julkaistu:

Salibandy
Suomen naisten salibandymaajoukkue kohtaa lauantaina MM-finaalissa Ruotsin.
Suomen naisten salibandymaajoukkue eteni perjantaina neljättä kertaa peräkkäin MM-turnauksen loppuotteluun. Neljättä kertaa peräkkäin Suomi myös kohtaa MM-finaalissa lajin mahtimaa Ruotsin.

Edelliset kolme Suomen ja Ruotsin välistä MM-finaalia (2011, 2013 ja 2015) ovat päättyneet Suomen kannalta murheellisesti. Muistikuvissa välkkyy etenkin 2015 kotikisojen karmaiseva finaalitappio rangaistuslaukauskisan jälkeen. Se mörkö on kuitenkin haudattu, Suomen puolustajatähti My Kippilä, 21, vakuuttaa.

– Se on jo pois mielestä. Nyt keskitytään tähän hetkeen ja tehdään kaikkemme, että voitetaan MM-kultaa, Kippilä sanoi Ilta-Sanomille puhelimitse kisapaikalta Bratislavasta, kun Suomi oli juuri kaatanut välierässä Sveitsin.


Kippilä teki kaksi vuotta sitten MM-finaalin rangaistuslaukauskisassa tyylikkään veivimaalin, joka kuitenkin hylättiin. Tuomareiden tulkinnan mukaan pallo oli liikkunut Kippilän suorituksen aikana sääntöjenvastaisesti taaksepäin.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Karvas tappio hylättyine maaleineen kääntyy voimavaraksi, kun lauantaisessa finaalissa on jälleen vastassa rakas vihollinen Ruotsi. Kahden vuoden takaista pettymystä ei haluta enää kokea.

– Onhan tämä finaali tosi iso revanssi. Kaksi vuotta sitten jäi tosi paljon hampaankoloon, kun voitto oli niin lähellä. Nyt kaikilla on revanssihenkeä ja se on meidän etu, Kippilä sanoi.


Ruotsi on kaikesta huolimatta finaalin suuri ennakkosuosikki. Salibandyn mahtimaa on voittanut vuodesta 1997 lähtien kahden vuoden välein pidettävän naisten MM-turnauksen yhteensä seitsemän kertaa. Edelliset viisi turnausta on päättynyt sinikeltaisiin juhliin. Suomella mestaruuksia on kaksi, vuosilta 1999 ja 2001.

Kippilää eivät tilastot ja ennakkoasetelmat huoleta.

– Kunhan pistetään oma pää kuntoon ja pelataan huolellisesti, niin meillä on kaikki eväät voittoon.

Ja voisiko olla parempaa hetkeä juhlia pitkän tauon jälkeen maailmanmestaruutta kuin pari päivää Suomi100-juhlallisuuksien jälkeen?

– Tavoitteena on, että mestaruus on lahja meiltä Suomelle. Se tulee vain vähän myöhässä, Kippilä naurahti.

Yle TV2 näyttää Suomen ja Ruotsin välisen MM-finaalin lauantaina kello 17.50 alkaen.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt