Salibandy

Salibandyn liigakapteenilta lähti törmäyksestä taju kesken pelin – ”Näkö säilyi onneksi ennallaan”

Julkaistu:

Tilanne oli täysin tavanomainen, peliin luonnollisesti kuuluva. TPS:n salibandymiehistön kapteeni ja alakerran luottomies, 21-vuotias Olli Laine lähti katkaisemaan ruotsalaisjoukkue Linköpingin pystysyöttöä keskialueella. Se yksi tilanne harjoitusturnauksessa Latvian Riiassa elokuun lopussa vei Laineen kuitenkin pitkäksi aikaa sairastuvalle.

– Luin syötön ja menin lähelle vastustajaa. Hyökkääjä ei tainnut olettaa, että olen siinä, kun hän kääntyi ympäri, Laine muistelee.

Pian kolahti.

Kovaa.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Hänen takaraivonsa osui suoraan kasvoihini. Taju lähti hetkeksi, mutta virkosin siinä kentällä. Kopissa koitin kasvojani ja tunsin heti, että nyt ei ole kaikki kohdallaan. Osuman saanut puoli oli ihan erilainen kuin toinen puoli.

Lainetta lähdettiin viemään ambulanssilla sairaalaan. Siellä häntä kuskailtiin pyörätuolille sinne ja tänne, kunnes lääkäri löytyi.

– Paikalliset sairaanhoitajat eivät paljon englantia puhuneet, eivät siis lainkaan. He selittivät jotain paikallisella kielellä, mutta en minä siitä tietenkään mitään ymmärtänyt. Onneksi lopulta löytyi valkotakkinen, jonka kanssa pääsin asioimaan englanniksi.

Laine pääsi myöhään illalla pois sairaalasta. Yöllä TPS:n oma lääkäri herätteli häntä aika ajoin.

– Aivotärähdyksen vuoksi haluttiin varmistaa, että kaikki on kunnossa.

Jatkotutkimuksia tehtiin Turussa ja lopulta Laine leikattiin edellisviikolla Tyksissä. Poskiluu ja silmänpohjaluu olivat murtuneet iskun seurauksena.

– Hoito on ollut todella hyvää. Nyt pystyy jo vähän syömään ja puhumaan, Laine viittaa leikkauksen jälkeiseen turvotukseen.

Silmässä kuitenkin vielä punersi, kun Laine oli viikko sitten paikalla Salibandyliigan avausinfossa.

– Näkö säilyi onneksi ihan ennallaan. Silmiä on tutkittu paljon – ja hyvä niin.

Pelihalut olisivat kovat, mutta ihan vähään aikaan Lainetta ei kentällä nähdä. Toipumisennustetta hän ei halua arvioida. Päivä kerrallaan edetään.

– Tunnen olevani fyysisesti valmis askiin, mutta toista samanlaista tälliä ei pää nyt kestä. Pitää malttaa.

Yhden takarajan hän kuitenkin alleviivaa.

– Kun pelaamme Classicia vastaan marraskuussa Singaporessa, olen kehissä!

Miesten Salibandyliiga alkaa sunnuntaina 17.9. TPS kohtaa avauspelissä vieraskentällä Hämeenlinnan Steelersin.