Salibandy

Maestro Kohoselta kehut nuorelle Astalalle – ”Pelimiehen merkki!”

Julkaistu:

Salibandy
Suomi kaatoi Ruotsin salibandyn kaksoismaaottelun ensimmäisessä osassa Vantaalla.
Aaro Astala parkaisi ensimmäisen kiljaisunsa kaksi päivää ennen jouluaattoa, talvella 1996. Viisi viikkoa siitä, tammikuussa 1997, Mika Kohonen pelasi ensimmäisen ottelunsa Suomen salibandymaajoukkueen paidassa.

Perjantaina miesten polut osuivat ristiin Vantaan Energia Areenalla, jossa Suomi isännöi Ruotsia ja voitti komeasti 5–3. Kaiken salibandyssa nähneen, kokeneen ja voittaneen Mika Kohosen ikämittarissa on sakaroita peräti 40, Astalalla puolet vähemmän. Kentällä vuosilla ei kuitenkaan ole merkitystä.

– Olihan se makeaa pelata ensimmäinen miesten maaottelu, mutta jäi siitä kyllä hampaankoloonkin, Astala mietiskeli pelin jälkeen.

– Meni vähän pyörimiseksi, oliko sitten jännitystä vai mitä.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Astala oli suotta vaatimaton. Peliesitys oli vähintäänkin kohtuullinen, vaikka sentteri ei tehopisteitä kirjannutkaan. Hyvän suorituksen laittoi merkille myös seniori Kohonen.

– Pojassa on raamia, kokoa ja kaikkea mahdollista. Paljon oikeita valintoja pelissä ja muutenkin hyvää tekemistä, kehui lähes kymmenen kiloa parissa vuodessa laihtunut Kohonen.

Eipä tuo kuitenkaan itse ollut järin tyytyväinen...?

– No hei, se on pelimiehen merkki! Kohonen naurahti Astalan suuntaan katsoen.

Myös Astalalta pulppusi positiivista puhetta pelikaveristaan.

– Todella mieluisaa, että Mika on mukana. Hän antaa paljon meille nuoremmille pelaajille niin pelin aikana kuin kentän ulkopuolellakin.

Astala edustaa Salibandyliigassa espoolaista Indiansia. Tavoitteet ovat korkealla niin siellä kuin maajoukkueessakin.

– Ehdottomasti näitä pelejä tahtoo lisää, se on selvä. Salibandyn ehdoilla tässä elellään, 20-vuotias hyökkääjä alleviivaa.

Urheilun ehdoilla toki, mutta samalla tulevaisuuttakin pohtien.

– Opiskelemaan aion hakea kauppakorkeakouluun. Tänä keväänä hain ensimmäisen kerran, mutta ensi vuonna sitten uudestaan.

Suomi pelaa Ruotsia vastaan viikonloppuna toisen kerran, sunnuntaina Falunissa. Sen ottelun jälkeen muutamille Suomen pelaajille on luvassa perinteinen tulokasrituaali.

– Jotain tulee varmasti. Katsotaan nyt, mitä ne keksivät, Astala naurahti.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt