Salibandy

Luukkonen loisti Turussa – nollapeli siivitti Suomen voittoon Sveitsistä

Julkaistu:

Turun Palloseuran maalivahti Pyry Luukkonen oli ottelun hahmo perjantaina Turussa, kun Suomi peittosi Sveitsin 6–0 salibandymaaottelussa.
Sveitsi ahdisti hallitsevaa maailmanmestaria varsinkin avauserässä, mutta Pyry Luukkonen piti maalinsa puhtaana muutamalla maagisella kopillaan.

Maalittoman avauserän jälkeen Suomi meni lopulta menojaan. Se naputti kolme osumaa sekä toisessa että kolmannessa erässä. Maaleista kaksi kirjattiin Jonne Junkkariselle, ja Sami Johansson, Miko Kailiala, Eemeli Salin ja Peter Kotilainen tekivät kukin maalin mieheen.

– Alku oli meille vaikea eikä vähiten vastustajan hyvyyden takia, Suomen maajoukkueen uuteen valmennustiimiin nimetty ex-maajoukkuekapteeni Mikael Järvi kommentoi liiton tiedotteessa.

– Aloitettiin neljällä hyökkäysketjulla ja kahdella pakkiparilla, jolloin esimerkiksi sovittujen juttujen puuttuminen näkyi. Pelin vanhetessa mentiin kahteen selkeään kentälliseen ja alettiin vähitellen saada omia vahvuuksia esiin.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Suomi pelaa Turun maajoukkuetapahtuman päätösottelunsa lauantaina. Vastassa klo 17 alkavassa ottelussa Marli-areenalla on MM-hopeajoukkue Ruotsi.