Salibandy

Hyllytetyt erotuomarit valittiin vuoden parhaiksi, miten käy lopettamispäätöksen? ”Siellä luki, että ollaan liimanhaistelijahippejä”

Julkaistu:

Salibandy
Tero Fordell ja Lasse Vuola valittiin miesten Salibandyliigan parhaiksi erotuomareiksi.
Tero Fordell ja Lasse Vuola valittiin miesten Salibandyliigan parhaiksi erotuomareiksi. Päätöksen tekivät liigajoukkueiden kapteenit.

Vuolan ja Fordellin valinta parhaiksi on mielenkiintoinen, koska heidät hyllytettiin kesken Classicin ja Happeen välisen välieräsarjan. Tämän jälkeen he ilmoittivat lopettavansa erotuomariuransa.

– Peli on meidän osaltamme selvä, 20 vuoden erotuomariura loppui harvinaisen valitettavalla tavalla, yhden tilanteen johdosta, Vuola kirjoitti Pääkallo.fi:n blogissaan.

Vuolan mukaan heillä ei enää riittänyt luottamus erotuomariorganisaatiota kohtaan. Ilta-Sanomat tavoitti Vuolan Hartwall-areenan uumenista. Hän kertoi, että tunnustus tuntui hienolta, mutta tilanne on samalla absurdi.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Kyllä tätä on ihmetelty laajasti, että miten tämä on mahdollista. Vallitsee epätasapaino sen välillä, että meidät on nyt kaksi kertaa valittu kauden parhaiksi pelaajien toimesta, mutta emme ole viheltäneet kovin montaa pudotuspeliä.

Hän uskoo, ettei hänen ja Fordellin tyyli viheltää sovi siihen muottiin, mitä erotuomariorganisaatio tilaa. Pelaajat ja joukkueet ainakin pitävät Vuola & Fordellin tyylistä.

– Me koimme, että erotuomariorganisaatio haluaa autoritäärisiä ja jämäköitä tuomareita, jotka soveltavat sääntöjä pilkuntarkasti. Me olemme aina olleet rennompia.Jos kuva ei näy, katso se täältä.

Kauden parhaiksi valintaa perusteltiin kuvailemalla Vuola ja Fordellia kentällä näkymättömiksi. Heidän kanssaan on helppo keskustella pelin aikana. Rentous pelikentillä on näkynyt jopa erotuomaritarkkailijoiden palautteessa.

– Siellä kirjallisesti luki, että me ollaan liimanhaistelijahippejä, Vuola sanoo.

Jatkuuko ura vielä?

– Erotuomariuralla olen sen oppinut, että kun tulee tiukka paikka ja kova päätös, ei sitä päätöstä pyörretä. Kyllä tämä on meidän osalta tässä, katsotaan jos löytyy jotain muuta roolia.

Millaista roolia?

– Ei tiedä vielä, mutta haluaisimme antaa omaa panosta hienon lajin kasvuun ja kehitykseen. Kaikki on mahdollista.

Vuola jatkaa vielä ainakin salibandyn valituslautakunnan puheenjohtajana.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt