Jarkko Nieminen sai tarpeekseen – ”Toivon, että kukaan ei enää kysy...” - Salibandy - Ilta-Sanomat

Jarkko Nieminen sai tarpeekseen – ”Toivon, että kukaan ei enää kysy...”

Entinen tennisässä Jarkko Nieminen pääsi vihdoin pelaamaan Salibandyliigassa.

Jarkko Nieminen pelasi vihdoin ensimmäisen ottelunsa Salibandyliigassa.

18.1.2017 7:22

Koko syksyn pahoista jalkavaivoista kärsinyt Jarkko Nieminen juoksi Tampereella kentälle kotijoukkue Classicin sinisessä peliasussa.

Liigan kärkipaikasta taisteleva Classic nujersi Steelersin tiistaina helposti 12–1. Nieminen sai avausottelussaan peliaikaa yli 17 minuuttia. Hän pelasi Classicin kolmosketjussa vasemmalla laidalla ja hakeutui monesti hyville maalipaikoille, mutta jäi lopulta ilman tehopisteitä.

Nieminen, 35, sanoi nauttineensa ottelun joka sekunnista.

– Olen aina sanonut, että olen joukkueurheilija. Oikeastaan salibandy sopii luonteelleni jopa paremmin kuin tennis, Nieminen naurahti ottelun jälkeen.

Suomen kaikkien aikojen paras tennispelaaja myönsi, että latautumisjännitys oli harvinaisen kova ennen ottelun alkua.

– Ensimmäinen vaihto oli vielä aika tahmea. Tuntui, että jalat ovat kiinni väärinpäin, mutta sen jälkeen meni ihan ok. Maalipaikkoja kyllä oli, mutta ei mennyt sisään.

”Minulta on tultu kysymään, että olenko tosissani”

Ottelun jälkeen Nieminen piti pitkän puheen toimittajille. Suomen kaikkien aikojen paras tennispelaaja on harmissaan siitä, että hänen motiivinsa pelata salibandyn pääsarjassa on kyseenalaistettu niin monelta eri taholta.

– En tennisuranikaan aikana hirveästi seurannut sitä, mitä minusta kirjoitetaan. En välittänyt siitä, jos joku vaikka kirjoitti, että kakkossyöttö lähtee liian hiljaa, Nieminen sanoi.

– Minulta on tosi monta kertaa tultu kysymään, että olenko tosissani tässä mukana vai onko tämä joku PR-temppu. En halua vastata enää sellaisiin kysymyksiin kadulla enkä muuallakaan. Miksi lähtisin tennisurani jälkeen johonkin toiseen lajiin maskotiksi? Se ei olisi kunnioittavaa lajia kohtaan. Maailmasta ei löydy niin hienoa urheilulajia, että lähtisin siihen maskotiksi.

 ”Tämä ei ole mikään vitsi”

Niemisellä on ollut jo pitkään pahoja kantapäävaivoja. Ensin vamma iski oikeaan ja sitten vasempaan jalkaan. Täysipainoiset lajiharjoitukset joukkueen kanssa ovat jääneet vähiin.

– Menin koko syksyn kymmeneltä yksin vetelemään palloa halliin. Se ei ole maskotin puuhaa. Lähtökohta tässä kaikessa on ollut niin urheilullinen kuin vain voi olla. Olen tullut tähän mukaan täysin urheilullisista syistä. Toivon, että kukaan ei enää kysy, että mikä temppu tämä oikein on.

– Ei tämä todellakaan ole mikään sellainen vitsi, että minut vain heitetään tähän yhteen peliin, Nieminen vuodatti tunteitaan.

Jarkko Nieminen on kärsinyt pitkään jalkavaivoista.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?