MM-välierällä todella dramaattinen loppu – Suomi finaaliin!

Julkaistu:

salibandy
Suomi kukisti Tshekin salibandyn MM-välierässä huikaisevan jännittävien vaiheiden jälkeen 4-3. Eemeli Salinin voittomaali tuli vain seitsemän sekuntia ennen loppusummeria!
Suomi joutui salibandyn MM-välierässä todella tiukalle Tshekkiä vastaan. Suomen päästi piinasta vasta Eemeli Salin, joka teki 4–3-voittomaalin seitsemän sekuntia ennen loppusummeria.

Suomen toinen sankari oli MM-kisojen ensikertalainen Sami Johansson, joka upotti pallon kahdesti Tshekin maaliin. Ensin Johansson teki helpottavan 1-0-johtomaalin ja nosti toisen erän lopulla maalin nurkalta Suomen 3-1-johtoon.

Suomi pääsee kahden peräkkäisen hävityn MM-finaalin jälkeen yrittämään jälleen Ruotsin kukistamista salibandyn MM-loppuottelussa sunnuntaina.

Lajin suurmaat kohtaavat jälleen finaalissa, kun Suomi kukisti omassa välierässään Tshekin äärimmäisen niukasti. Ruotsi oli aikaisemmin voittanut omassa välierässään Sveitsin pienen alkunihkeyden jälkeen selvästi 7-2.

Välierä oli Suomelle kaikkea muuta kuin helppo. Tshekki harasi tiukasti vastaan ja nousi kahden maalin takaa-ajoasemasta tasatilanteeseen. Tshekin pitkä työ palkittiin reilut viisi minuuttia ennen loppusummeria, kun Daniel Sebek niittasi näyttävällä kääntölaukauksella pelin tasoihin.

Suomi on voittanut salibandyn maailmanmestaruuden kaksi kertaa, vuosina 2008 ja 2010. Joukkueessa on yhä neljä pelaajaa mukana, jotka ovat olleet voittamassa Suomen ainoita MM-kultia: puolustajat Juha Kivilehto ja Tero Tiitu sekä hyökkääjät Jani Kukkola ja Mika Kohonen.

Vaikka Riian jättiareena oli maksimissaan puolillaan, ottelussa oli jo hyvin sähköinen tunnelma. Sunnuntain unelmafinaalissa tunnelma vain paranee, sen verran Ruotsin keltapaitaisia faneja oli jo lauantaina lehtereillä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt