Lajilegendalle tylyt lähtöpassit työpaikasta – ”Ei lisättävää tiedotteeseen” - Salibandy - Ilta-Sanomat

Lajilegendalle tylyt lähtöpassit työpaikasta – ”Ei lisättävää tiedotteeseen”

Kuvituskuva
Julkaistu: 5.12.2016 16:32

Salibandyperhe on ihmeissään pidetyn ja pätevän toimitusjohtajan Jari-Pekka Lehtosen lähtöpasseista.

Salibandyn MM-kisat ovat parhaillaan käynnissä Latviassa, mutta reikäpalloväkeä ovat viime aikoina puhuttaneet runsaasti myös tapahtumat lajin kulisseissa.

Salibandyliigaa pyörittävä osakeyhtiö, SSBL Salibandy Oy, julkisti pari viikkoa sitten tiedotteen, jonka mukaan yhtiötä vuodesta 2013 vetänyt toimitusjohtaja Jari-Pekka Lehtonen, 40, jättää työnsä ja tilalle tulee yhtiön hallituksesta Kimmo Nurminen, 48.

Normaalilla tiedotekielellä laaditun paperin mukaan Lehtonen siirtyy hyvillä mielin uusien haasteiden pariin, mutta IS:n kahdesta lajin sisäpiirilähteestä saama informaatio kertoo aivan muuta. Sisäpiiriläisten mukaan Lehtonen savustettiin yhtiöstä tylysti ulos, vaikka esimerkiksi taloudellinen tulos on hänen toimitusjohtajakaudellaan ollut erinomainen. MM-kisojen jälkeen Lehtosen perässä kilometritehtaalle seuraa viestintäpäällikkö Juhani Henriksson, toimitusjohtajan tärkeä työpari.

– Nykyinen hallitus aloitti 2015. Lehtosella ja osalla hallituksesta on ollut hyvin erilainen näkemys siitä, mihin suuntaan liigaa, lajia ja sen mediakuvaa pitää kehittää. Tätä voi kuvata uudistajien ja konservatiivien mittelöksi. Lehtonen on se voimakas uudistaja, IS:n haastattelema henkilö lajin ytimestä kertoo.

Toisen lähteen mukaan Lehtonen olisi irtisanottu, ellei hän olisi ehtinyt sanoa itseään irti ensin.

– Itsehän minä irtisanouduin. Ei minulla ole lisättävää siihen tiedotteeseen enkä halua vatvoa asiaa julkisuudessa. Yhtiö on lähtiessäni historiansa parhaassa iskussa, ja neljäkymppiä mittarissa on hyvä kokeilla uutta. Kumppaniverkoston luominen oli tietysti kovaa työtä. Nyt täytyy toivoa, että pojat voittavat MM-kultaa Latviassa, Lehtonen kommentoi.

Hän tuli salibandyn järjestötehtäviin vuonna 2005, ensin SSBL Oy:n markkinointipäälliköksi. Lehtosen laadukas työnjälki on kerännyt vuolaasti kehuja yli lajirajojen.

Vuonna 2005 hän vielä lopetteli loistokasta pelaajauraansa, jonka aikana voitti mm. kuusi SM-kultaa ja yhteensä 11 -mitalia. Maajoukkueessa Lehtonen oli 1995 saavuttamassa Suomen ensimmäistä arvokisavoittoa, miesten EM-kultaa. Häntä pidetään yhtenä koko lajihistorian parhaista pelaajista.