Salibandy

Salibandyfinaaliin myyty lähes 10 000 lippua – tällaisia ovat uudet voittopokaalit

Julkaistu:

Salibandy
Salibandyn miesten ja naisten Suomen mestaruudet ratkotaan tulevana lauantaina Helsingin Hartwall Areenalla. Kunnian ja mukavan rahatukun lisäksi voittajille on luvassa uusi komea kiertopalkinto.
Miesten pääsarjan ykköselle on ojennettu komea pysti jo vuodesta 1987 alkaen. Ensimmäistä pokaalia pääsi juhlimaan tamperelainen Manse United. Joukkue kahmi kultaa myös seuraavana keväänä. Se on edelleen viimeisin tamperelaisjoukkueen voittama miesten mestaruus.

Varta vasten suunniteltu uusi pokaali on miesten liigassa jo kuudes malli. Edellinen oli käytössä vuodesta 2011 alkaen. Viimeisenä sitä pääsi nostelemaan Seinäjoen Peliveljet viime keväänä.

– Vanha pysti menee talteen liiton toimiston vitriiniin sinne edellisten seuraksi, liigapäällikkö Jyrki Paajanen kertoo.

Uudet pokaalit tuotettiin tilaustyönä, vaikka valmiitakin malleja harkittiin.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Kävimme läpi valmiista kannuista useampiakin vaihtoehtoja, niin sanottuja perinteisiä malleja. Mukana oli myös sellaisia Stanley Cup-tyylisiä, mutta koska halusimme uudelta palkinnolta erottuvuutta ja lajinnäköisyyttä, niin päädyimme yksilölliseen ja varta varten suunniteltuun vaihtoehtoon, Paajanen sanoo.

Yhden pokaalin hinnaksi tuli vajaa 2 000 euroa. Korkeutta pystillä on 70 senttiä ja painoa noin kahdeksan kiloa.


Miesten ja naisten pokaalit ovat identtiset. Lauantaina ne koristellaan kuitenkin eri värisin nauhoin ja luovutetaan vuodeksi sarjojen voittajille.

Finalisteille – miehissä Classic ja Oilers, naisissa NST ja Classic – on luvassa lauantaina rahapalkinnot. Miesten ykkönen kuittaa 40 000 euroa, naisten 15 000. Kakkoseksi jääneiden summat ovat 25 000 ja 10 000 euroa.

Suomen mestaruudet ratkotaan salibandyssa historiallisesti ensimmäisen kerran yksittäisessä pelissä. Kiinnostus lauantain tapahtumaa kohtaan on kiihtynyt koko ajan sen jälkeen, kun finaalijoukkueet viime viikon lopussa varmistuivat. Lippuja Hartwall Areenalle on myyty jo lähes 10 000. Kun Suomi pelasi samassa hallissa Ruotsia vastaan MM-finaalissa 2010, yleisöä oli yli 13 000. Tuolloin Suomi vei maailmanmestaruuden maalein 6–2.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt