Salibandy

IS Extra klo 17: Legendan paita nousee kattoon Oilers–Erä -pelissä

Julkaistu:

SALIBANDY
Kaiken mahdollisen Suomessa saavuttanut 39-vuotias lajilegenda on kunniasta erittäin otettu.

– Paljon tuli upeita muistoja mieleen, kun tästä minulle kerrottiin. Arvostan kunnianosoitusta todella paljon, numerolla 27 koko Oilers-uransa pelannut Jaakko Hintikka sanoo.

Hintikan paita nostetaan Tapiolan urheilutalon kattoon Oilers–Tapanilan Erä -puolivälieräottelussa. IS Extra näyttää klo 17 alkavan ottelun.

Hintikka pomppasi lajin kansalliseen eturiviin parikymppisenä ja vakiinnutti paikkansa pian myös kansainvälisellä huipulla.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Kipparinnauhaa Hintikka kantoi käsivarressaan sekä seuratasolla että maajoukkueessa. Oilersissa espoolainen juhli kolmea Suomen mestaruutta, mutta MM-kisoissa täysosuma jäi saavuttamatta.

– Ei se maailmanmestaruuden puuttuminen ole jäänyt kaivertamaan. Olin tosi onnellinen jätkien puolesta, kun he sen lopulta pari kertaa putkeen minun urani loppumisen jälkeen voittivat.

Hintikka lopetti uransa keväällä 2007. Iän ja taitojen puolesta pelivuosia olisi ollut vielä paljon jäljellä. Sitä alleviivaa kaudella 2005–2006 tehty hämmästyttävän kova tehopistesaldo: 48+60. Työura ajoi kuitenkin edelle.

– Valmistuin kauppatieteen maisteriksi ja aloitin työt Wärtsilässä. Duunit veivät Italiaan, Intiaan ja Hollantiin, eikä siinä jäänyt enää lajille aikaa.

Takaisin kyllä kysyttiin, mutta päätös piti.

– Urheilun kautta opin paljon elämästä. Siihen kuuluvat niin ilot kuin tappiotkin. Jos jotain haluaa saavuttaa, pitää uhrautua ja tehdä paljon töitä, nykyään kolmosdivarin SC Cafessa palloileva Hintikka alleviivaa.

Tällä hetkellä hän on urheiluvälineyritys Greendayn toimitusjohtajana. Salibandya tulee seurattua yhä aktiivisesti, lähinnä Oilersia.

– Veikkaan, että Erä kaatuu voitoin 4–2. Oilers, Viikingit, Happee tai Classic voittaa Superfinaalissa mestaruuden.

Ottelusarja on nyt tilanteessa 1–1.

IS Extra näyttää suorana Oilersin ja Erän kolmannen puolivälieräpelin sunnuntaina 13.3. Ottelu alkaa klo 17.00. Jos et ole vielä IS Extran tilaaja, voit tilata sen täältä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt