Classicista naisten salibandyn Suomen mestari

Julkaistu:

Salibandy
Tampereen Classic juhli sunnuntaina vuoden tauon jälkeen naisten salibandyliigan mestaruutta, kun se löi Nurmijärven SB-Pron 10–4 (4–1, 3–3, 3–0) Hämeenlinnassa pelatussa ottelussa. Classic kuittasi viime kauden finaalitappion puhtaasti voitoin 3–0.
– Viime vuonna jäätiin hopealle, kun oli ongelmia loukkaantumisten muodossa. Nyt meillä oli parhaat koko ajan rivissä ja tässä on tulos. Kova harjoittelu näkyi, jaksoimme kahdella kentällisellä hyvin loppuun saakka, sanoi mestarivalmentaja Veli-Matti Koivunen.

Mestaruus oli Classicille kahdeksas. Edelliset tulivat vuonna 2003 sekä vuosina 2008–2013. Pelaajista kaikkia kahdeksaa ovat olleet voittamassa Katriina Saarinen ja Irja Lahtinen. Mestaruus oli kahdeksas myös Anne Suomalaiselle, joka voitti kerran kultaa ennen tuloaan Classiciin 2007.

SB-Pron viime kaudella mestariksi luotsannut Timo Suonpää arvioi tämänvuotisen Classicin olleen selvästi parempi joukkue kuin viimevuotinen. Oma joukkueesta taas ykkösmaalivahti Laura Loisa ja maalitykki Mira Wickman lähtivät Ruotsiin.

– Classic hankki viime kauden jälkeen kolme maajoukkuepelaajaa eli Ella Alangon, Salla Suomelan ja Kristiina Kauppilan. Tuli meillekin uusia pelaajia, mutta tämänvuotinen joukkueemme ei ollut ainakaan parempi kuin mestarijoukkue, Suonpää sanoi.

Classic vei alusta lähtien

Classic oli sunnuntaina kuskin paikalla koko ottelun. Joukkue sai hyvän alun ja vaikka Karoliina Kujala kuittasi nopeasti kaikkiaan neljä maalia viimeistelleen Eliisa Alangon tekemän Classicin avausmaalin, ei SB-Pro syttynyt pelaamaan.

– Yritystä oli, mutta emme päässeet sille tasolle kuin kahdessa edellisessä finaalissa, Suonpää tunnusti.

Ruotsin liigan Rönnbyyn siirtyneet Loisa ja Wickman kohtaavat ensi lauantaina Ruotsin yksiosaisessa finaalissa Moran, jonka maalivahtina pelaa kesken kauden pronssijoukkue NST:stä siirtynyt maalivahti Jonna Mäkelä.

– Mielestäni suomalaisten pelaajien kannattaisi lähteä Ruotsiin kehittyäkseen. Muualle ei kannata mennä, vain Ruotsissa on kovempi taso. Itselläni on vuosi jäljellä sopimusta ja toivottavasti saamme hyvän joukkueen ensi kaudeksikin, Suonpää sanoi.

Varmoja lopettajia ei Classicilla ole eli viides peräkkäinen sen ja SB-Pron välinen finaali on ensi kaudella hyvin mahdollinen.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt