Salibandy

Vuoden kovin salibandypommi?

Julkaistu:

Salibandy
Kaksi entistä Ruotsin nuorten maajoukkueen kapteenia on saanut karulla tavalla huomata, ettei taso riitä Suomen liigassa, kirjoittaa IS:n toimittaja Tomi Auremaa.
SALIBANDYLIIGA lähetti vuosi sitten tammikuussa tiedotusvälineille kutsun, jossa kerrottiin Tampereen Classicin julkaisevan ”alkaneen vuoden kovimman uutispommin, joka olisi merkittävä myös koko suomalaisen palloilun mittakaavalla”.

Salibandyväki alkoi hieroa kostein kourin kämmeniään: tulisiko Mika Kohonen kaudeksi 2013-2014 Suomen liigaan? Vai yhdistyisikö Classic Tapparan kanssa? Villit teoriat velloivat Pääkallo.fin keskustelupalstalla parin päivän ajan, kunnes tuli se etukäteen kohua aiheuttanut tiedotustilaisuus.

KÄVELISIKÖ mikrofonien eteen Kohonen vai Tapparan toimitusjohtaja Mikko Leinonen? Mikä olisi se uutinen, joka ei ollut vuotanut etukäteen, vaikka monet lajitoimittajat olivat sitä kaivelleet? Löisikö Mr Classic Pasi Peltola pöytään sellaisen hihakortin, joka saisi paikalla olevat toimittajat ja muut uteliaat haukkomaan henkeään?

Kyllä, näin tapahtui. Kaiken sen koohotuksen ja etukäteishehkutuksen sijaan jälkeen monien reaktio oli kuitenkin pettymys. Sille tunteelle kutsun lähettäneet eivät mitään voi, vaikka eihän se ihan jokapäiväistä ole, että kaksi entistä Ruotsin nuorten maajoukkueen kapteenia siirtyy Suomeen pelaamaan. Odotusarvot tilaisuutta kohtaan vaan oli ladattu liian suuriksi.

Jesper Kivipaasi ja etunimikaimansa Thorberg ovat parikymppisiä salibandylupauksia, joilla on molemmilla kovat kannukset Ruotsin NUORTEN maajoukkueesta. Jos kutsussa luvattiin järisyttää suomalaista palloilukenttää, niin kovin vaatimattomaksi tussahdus jäi. Kaikki kunnia näille kahdelle pelurille ja pöhinän aiheuttaneelle kutsujalle, mutta tällä tavalla alustettu tiedotustilaisuus kaatoi kaksikon pääkoppaan jopa kohtuuttoman kovat paineet.

LIIGAKAUTTA on pelattu nyt noin puoliväliin ja Classic vaanii sarjataulukossa kärjen tuntumassa. Jespereillä ei ole ollut siihen kuitenkaan suurta osaa, ei arpaa. Molempien sopeutuminen Suomen liigaan on ollut jopa odotettua hankalampaa. Thorberg on hyökkääjänä kerännyt 11 pelistä lintubongarin tehot. Edes pienet loukkaantumiset eivät selitä kiikareita. Nolla plus nolla on nolla, ja se kertoo karulla tavalla kaiken oleellisen.

Kivipaasi pelaa pakkina, eikä hänkään ole loistanut. Täysin vihkoon Ruotsin nuorten MM-ryhmän entinen kippari ei ole kuitenkaan vetänyt. Rooli Nico Salon ja Janne Lammisen takana on jäänyt kuitenkin varsin köykäiseksi. Mikään ihme se ei ole, Salo ja Lamminen kun ovat pelipaikkojensa aatelia myös kansainvälisesti. Kivipaasi ei sitä ainakaan vielä ole, eikä tule sille tasolle Suomessa nousemaankaan.

IS:n tietojen mukaan on lähes varmaa, että kumpikin ruotsalaispelaaja palaa kotimaahansa tämän kauden jälkeen. Molemmilla on kovat tavoitteet lajissa, mutta Suomen liiga on liian kova kasvualusta ainakin Thorbergille. Kivipaasin merkitys Classicille voi kevään aikana kasvaa, mutta suuria ei kannata odottaa.

Mitään suomalaisen palloilun mittakaavaa muuttavia ihmetekoja ruotsalaisduon tänne jättämä perintö ei tule sisältämään.

Kommentit

  Näytä lisää
  Kommentointi on päättynyt
  Tuoreimmat
  1. Tunti sitten
  2. Donald Trump peruu delegaationsa osallistumisen Maailman talousfoorumiin
   Taloussanomat
  3. Kotimatkalla ollut Aiia, 21, puhui siskonsa kanssa puhelimessa, kun hyökkääjä iski – vaihto-oppilaan surma kuohuttaa Australiassa
   Ulkomaat
  4. WSJ: Yhdysvallat harkitsee kiinalais­tuotteiden tuonti­tullien höllentämistä
   Taloussanomat
  5. Natalie ja Kerry ottivat selfien ”Paholaisen ovilla” – järkyttyivät kuvaan tallentuneesta kalpeasta hahmosta
   Viihde
  6. 2 tuntia sitten
  7. Sukeltajien poikkeuksellinen kohtaaminen valtavan valkohain kanssa tallentui kuviin – asiantuntijat kiinnittivät huomiota yhteen seikkaan
   Ulkomaat
  8. Kuvat prinssi Philipin kolaripaikalta: Suurikokoinen Land Rover rysähti tielle kyljelleen, Kia päätyi keula edellä pöpelikköön
   Kuninkaalliset
  9. Rekkaa ohittamaan lähtenyt autoilija törmäsi kolmeen vastaantulijaan Huittisissa – yksi loukkaantui vakavasti, kaksi lievästi
   Kotimaa
  10. 4 tuntia sitten
  11. Poliisi pyytää tietoja kadonneesta Jerestä – viimeisin yhteys 21-vuotiaaseen saatu joulukuussa
   Kotimaa
  12. 82-vuotias Berlusconi tulee taas – ilmoitti asettuvansa ehdolle EU-vaaleissa: ”Euroopasta puuttuu syvällistä ajattelua”
   Ulkomaat
  13. IS-raati arvioi puoluejohtajien esiintymisen – näin he pärjäsivät: ”Ei viinejä kauppoihin, koska täällä vedetään lähinnä lärvejä”
   Kotimaa
  14. Näytä lisää