Salibandy

Suomalainen urheilutähti avautui ongelmistaan - kärsii masennuksesta ja paniikkikohtauksista

Julkaistu: , Päivitetty:

Salibandy
Suomen kaikkien aikojen salibandynpelaaja pitää taukoa pelaamisesta masennuksen vuoksi.
Viidesti maailman parhaaksi salibandyn pelaajaksi äänestetty laji-ikoni Mika Kohonen on kertonut kärsivänsä masennuksesta. Kaudesta 2008–2009 alkaen ruotsalaista Storvreta IBK:ta edustanut Kohonen kertoi ruotsalaisen UNT-lehden haastattelussa, että pitää taukoa kilpaurheilusta.

Kohonen on viime vuosien aikana kärsinyt useista loukkaantumisista ja luuli ensin, että on vain huonossa fyysisessä kunnossa. Ennen diagnoosia Kohonen oli tuntenut itsensä pitkään voimattomaksi.

Kohonen hakeutui vammojen ja voimattomuuden vuoksi Suomessa lääkäriin. Lääkäri diagnosoi pitkäaikaisen masennuksen, joka oli kestänyt kolmesta neljään vuotta. Ruotsissa lääkärin diagnoosi oli sama.

- Suomalaislääkäri sanoi, että masennuksen syynä voi olla huono unenlaatu ja se, että jo viisi vuotta sitten puhuttiin, että kausi voi olla urani viimeinen. Urheilu on ollut koko elämäni, joten totta kai sitä miettii, mitä tehdä uran jälkeen, Kohonen kommentoi haastattelussa.

Kohonen kertoi kärsineensä myös paniikkikohtauksista.

- Tämä on hyvin outoa minulle, mutta ilmeisesti urheilijat kärsivät masennuksesta enemmän kuin luullaan, Kohonen toteaa.

Kohonen on kaksinkertainen maailmanmestari ja eniten maaotteluita pelannut suomalaispelaaja.

Pelaaja on saanut apua masennukseen urheilupsykologilta ja toivoo palaavansa vielä pelikentille. Tällä hetkellä Kohonen pitää lasten salibandyleiriä Uppsalassa, mutta oma peliura on jäissä ainakin elokuun ajan.

Suomessa asiasta uutisoi ensimmäisenä pääkallo.fi verkkosivusto.

Lähde: UNT

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt