Classic otti jälleen Suomen mestaruuden

Julkaistu:

SALIBANDY
Classic Tampereelta voitti lauantaina jo kuudennen peräkkäisen naisten Suomen mestaruutensa salibandyssa. 
Neljäs loppuottelu SB-Prota vastaan ratkesi jatkoajan yhdeksännellä minuutilla, kun puolustaja Tiia Rantanen laukoi Classicille 4-3-voittomaalin. Classic kruunattiin mestariksi otteluvoitoin 3-1.

Jatkoaikaosuman tehnyt Rantanen palkittiin myös ratkaisevan pelin parhaana naisena.

- En vieläkään oikein tajua, että tein sen maalin, Raitanen totesi ennen palkintojenjakoa.

- Päätin lähteä maalille, haastoin puolustajat, näin että maalin etukulma oli auki ja vedin sinne päin. Tämä on aivan käsittämätöntä, sanoi Raitanen kyynelsilmin mutta onnellisena.
 
Kolmesti tappiolta tasoihin
 
Peli oli erittäin tasainen, kuten kaikki muutkin loppuottelut. Niistä ensimmäisen Classic voitti jatkoajalla, toisen vei SB-Pro 2-1 ja kolmannen jälleen Classic 3-2.

Matkalla loppuotteluun Classic oli kaatua välierissä Vantaan Tiikereille. Se voitti lopulta viimeisen pelin voittolaukauskisassa ja meni finaaliin 3-2-voitoin oltuaan jo 0-2 häviöllä.

Lauantain pelissä nurmijärveläinen SB-Pro johti kolme kertaa, mutta aina Classic tuli tasoihin. Tasoittavassa 3-3-maalissa SB-Pro oli unohtanut täysin Classicin tehopörssin ykkösen Eliisa Alangon omalle puolustusalueelleen. Tämä sai syötön Minna Korhoselta ja löi pallon varmasti maaliin.

SB-Pro oli ratkaista ottelun nelisen minuuttia ennen varsinaisen peliajan loppua. Ina Leminen vetäisi melko vapaasta maalipaikasta pallon poikkiputkeen.

Classicin vastuuvalmentaja Irina Peltola on ollut mukana jokaisessa kuudessa mestaruusjoukkueessa.

- Olimme piirun verran parempia. Se ratkaisi. Kaikki vahvuutemme olivat pelissä, mutta maalivahtimme Kreeta Larkala oli erinomainen, Peltola sanoi.

Hän piti SB-Prota erittäin vahvana haastajana.

- Senhän osoittivat jo tasaiset finaalipelit. Kyllä tämä viimeisin mestaruus silti sävähdytti, hän myönsi.

SB-Pro Nurmijärveltä voi olla tyytyväinen finaalipeleihin, joissa se oli jo viime vuonna, jos se nyt lohduttaa. Joukkueella ei nimittäin ole kotikunnassaan kenttää, jossa pelata. Harjoitella voi kouluissa.

Normaalisti SB-Pro pelaa Ruskeasuon hallissa Helsingissä, mutta toi nyt tärkeän loppuottelun Vantaan Myyrmäkeen.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt