Salibandy

Liigafinalisteilta tyrmäys: Ei yksittäistä loppuottelua!

Julkaistu:

Salibandyliigan finaalit alkavat perjantaina. Seinäjoen Peliveljet isännöi viisi mestaruutta putkeen voittanutta SSV:tä Seinäjoen Areenalla.
Kultaan tarvitaan tuttuakin tutumman kaavan mukaan kolme voittoa. Mutta voitaisiinko mestaruus ratkaista yhdessä ottelussa, yhdessä isossa tapahtumassa suurella areenalla – aivan kuten Ruotsissa on tehty jo vuosia?

Ei missään nimessä, jos tämän vuoden finaalijoukkueilta kysytään. IS:n tietojen mukaan lajin kattojärjestö on kuitenkin miettinyt asiaa vakavasti, länsinaapurin esimerkin innoittamana. Siellä kauden huipentava finaalitapahtuma kerää vuosittain viisinumeroisen katsojamäärän lehtereille. Tänä vuonna kulta ratkeaa Malmössä. Miksi ei meillä vaikka Hartwall Areenalla?

- Kun haetaan se kolme voittoa, niin siinä mitataan urheilullisuus. Parempi voittaa varmasti, perustelee SPV:n kippari Ville Kuusela ja saa nyökytyksen joukkuekaveriltaan Tommi Aholalta.

Uudistus ei tule Suomeen kuitenkaan ainakaan vielä vuoden päästä, aikaisintaan siis kenties keväällä 2014.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

- Pelataan vaikka sitten kymmenen peliä, heittää SSV:n kultasormi, päävalmentaja Mika Ahonen tyylilleen uskollisesti läskiksi, mutta vakavoituu sitten.

- Samaa mieltä olen kuin SPV:n porukka, että urheilullisuus kunniaan ja mestaruus jakoon sarjan kautta.

Tavoitteena tappioton sarja


SPV voitti runkosarjan, samoin kaksi joukkueiden välistä kohtaamista siinä. Monien papereissa se on selvä suosikki, mutta pohjalaisten käskyttäjä Tommy Koponen heittää suosikin viitan jälleen helsinkiläisten harteille.

- Niin kauan ollaan haastajia, kun olemme SSV:n onnistuneet finaaleissa lyömään. He ovat kuitenkin kuitanneet mestaruuden viisi kertaa putkeen, Koponen tuumii.

Kokemuksen ääni puhuu. Viime vuonna joukkueet pelasivat täyden sarjan, ja viidennen finaalin jälkeen kultaiset prenikat ripustettiin SSV-poppoon kaulaan.

Ahosen vastaus on "ahosmainen".

- No suosikkeja ja suosikkeja. Kyllä meillä selkeä tavoite on, sillä ei kentälle koskaan häviämään mennä. Haluamme voittaa sarjan 3-0! Ahonen lataa.

Koponen kuuntelee Ahosta puolen metrin päästä, mutta ei sano mitään vastapalloon. Verbaalinen tykitys ei kuulu hillityn pohjalaisen – kyllä, niitäkin on – tyyliin.

- Niin, mestaruus asetettiin tavoitteeksi ennen kauden alkua, eikä se ole mihinkään muuttunut, Koponen lausuu ärähtämättä vuoron saatuaan.

Painottamatta yhtään tavua. Mutta kuitenkin äärettömän itsevarmaan sävyyn.

Pelipäivät:
Perjantai 6.4. klo 17 Seinäjoki Areena
Sunnuntai 8.4. klo 17 Vantaan Energia Areena
Tiistai 10.4. klo 18.30 Seinäjoki Areena
Perjantai 13.4. klo 18.30 Helsingin jäähalli (tarvittaessa)
Sunnuntai 15.4. klo 17 Seinäjoki Areena (tarvittaessa)

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt